Dánsko darovalo Ukrajině deset tun nášlapných kostek LEGO


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Neobvyklou vojenskou pomoc získala ukrajinská armáda od Dánska. To namísto obvyklé vojenské výbavy či humanitární pomoci darovalo deset tun obávaných kostiček LEGO. I přes varování Mezinárodního trestního soudu v Haagu může být nasazení kostek do ostrých bojů nehumánní, i přesto je však ukrajinská armáda neváhá použít. „Je to naše poslední naděje,“ zní z obléhaného Kieva.

„Stavebnice LEGO patří k naší dlouhodobé válečné tradici. Prakticky od narození učíme každé dítě používat tuto mimořádně efektivní a modulární zbraň. Přišlo nám fér vyzbrojit LEGEM ukrajinské jednotky proti ruské invazi,“ sdělil naší redakci mluvčí společnosti LEGO Nils Kostkeson.

Kostky LEGO jsou obávanou zbraní v mnoha domácnostech po celém světě

Malé plastové kostky, které se možná válí i ve vašem pokojíčku, mají dlouhou tradici zejména při defenzivních taktikách boje. Nelidská bolest, kterou představuje našlápnutí nenápadné kostky, je však již dlouhou dobu středem dohadů, zda by neměla být tato obávaná hračka zakázána. Před používáním LEGA varoval dokonce i Albert Einstein.

„No dopi… kur… ty jeden mrňavej haj… Do pi… to si ty krámy nemůžeš po sobě uklidit?“
Albert Einstein

„Samozřejmě si jsme vědomi toho, že rozházet kostky LEGA po naší krajině může potenciálně znamenat problém, protože tyto nášlapné pasti zůstanou v zemi ještě dlouho potom, co za pomocí kostek porazíme invazivní ruská vojska,“ sdělil našemu válečnému reportérovi maršál Igor Marchenko, který dal již během dnešního dopoledne rozkaz k tomu, aby ukrajinští vojáci začali rozhazovat na předměstí Kyjeva kostky. „Věříme, že se nám díky dánské pomoci podaří útok na hlavní město zpomalit, nebo dokonce zcela odrazit,“ předpokládá Marschenko.

Kostky jsou vrženy. Ukrajinští vojáci od dnešního dne rozhazují na válečné frontě kostky LEGA

Z fronty se již během odpoledne začínají objevovat první očitá svědectví, kdy se pěší pluky zpomalují v postupu a mobilní kremační jednotky se nestíhají zbavovat raněných vojáků. Krajinou se tak rozléhá křik a pláč zmrzačených vojáků, kteří se slovy „Cyka blyat“ marně prosí o pomoc.

Ruská mobilní krematoria jedou naplno a nestíhají zbavovat vojáky utrpení. Podařilo se však alespoň vyřešit problémy spojené se stravováním.

„Ano, jsme si vědomi toho, že kostky LEGA jsou překážkou především pro pěší jednotky. Osobně očekávám, že terénní automobily a zejména pak tanky a obrněná vozidla nebudou mít větší problém dostat se přes pole kostek LEGA,“ vysvětluje našem válečnému reportérovi maršál Igor Marschenko. Co přesně se stane, pokud se ruská vojska dostanou přes obrannou linii, není zatím jasné. „Pracujeme aktuálně na několika možných scénářích. Pokud se skutečně naplní naše nejčernější obavy, přeskupíme naše rozhazovače kostek do centra města,“ uzavírá Marschenko, který chce proti obrněným vozidlům postavit tyranosaura nebo třeba draka. Cokoliv, co ruská vojska zastaví.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi