Za rekordní vlnu veder v České republice mohou rozprašovači octa


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 12 minut.

Zatímco se Česká republika v posledních týdnech pozvolna mění na Mordor a šťastné děti užívají zbytku prázdnin během bahenních zápasů v pozůstatcích Máchova jezera, vědci a specialisté na změny klimatu nespali. Pokoušeli se přijít na důvod, proč už přes měsíc nepršelo. Badatelé přišli v terénu k šokujícímu zjištění. Za absenci mraků mohou čeští dezoláti, kteří předávkovali atmosféru výpary octa.

K problematice byli v rámci objektivity přizváni taktéž specialisté z nekvalifikované veřejnosti, kteří měli za úkol výzkumu dát punc debilna, aby byla vědecká práce přijata i širším publikem s inteligencí ždímačky s cihlou v bubnu. Velké díky tak náleží Václavu Klausovi staršímu, který je znám jako popírač ruské agrese a globálního oteplování. Stejně tak nevynechal příležitost mlčet ani Dan Vávra, který je specialista na popírání čehokoliv.

„Já si myslím, a jako určitě mi to kdejaký fanoušek na profilu potvrdí, že globální oteplování je blbost. Normálně bych ty stromy pokácel. Stejně jsou tu jen proto, aby se do nich bouralo auty, anebo aby vám na vaše Bentley srali ptáci,“ rozvášnil se metr a půl vysoký milionář, který později svá slova bagatelizoval jako nadsázku, když se mu na kapotu mezi hovna ptáků přilepili čtyři žoldáci Poslední generace a zasvinili čalounění rajčatovým protlakem.

Dan Vávra je naprosto nekompetentní k tomu, aby se vyjadřoval k čemukoliv, což jej činí ideálním adeptem pro vědce, kteří se kritickou neobjektivitu naučili dávno ignorovat.

Ostatně podobný názor má na globální oteplování i Václav Klaus, laureát Řádu Václava Klause Institutu Václava Klause, který celou propagandu kolem zvyšování teplot pokládá za levicová ošklivá slovíčka a s ohledem na jeho celoživotní zkušenosti se domnívá, že má dostatečně dobrý všeobecný rozhled o tom, co teplé je a co není.

Přestože laická veřejnost jednomyslně odsoudila fenomén globálního oteplování jako výmysl z Bruselu, faktem zůstává, že Česká republika je v posledních týdnech jako ve výhni. Co tedy způsobuje rekordní teploty? Zdá se, že právě zdravě kritický pohled na problematiku přivedl vědce na správnou stopu. Zahodili proto klasické teplotní modely, které se stejně vymykají normálu a jsou zcela nepoužitelné. Vrhli se do nekonvenčního zkoumání, které spočívalo v práci v terénu namísto čumění do monitorů. (Poznámka redakce: Částečným důvodem také bylo, že se od Dana Vávry dozvěděli, že je horko, protože je léto a že to dělají celý úplně blbě. On by to dokázal stokrát líp, načež jim zabavil zaměstnanecké kartičky a změnil hesla do počítače. Dan se zároveň nabídl, že jim vyrobí model úplně nový. Ovšem pod podmínkou, že ho udělá úplně sám, budou v něm hrady a když v modelu jebnete skleničkou o zem, zůstanou po ní střepy.)

Skupinka badatelů se tak během posledních týdnů rozdělila a v rámci vědeckého výzkumu pobývali vědci na Vranově, Mácháči, Slapech a jiných oblíbených letních letoviscích, kde tráví dovolenou lidé, kteří si mohou finančně dovolit trávit volný čas doma namísto v Chorvatsku. To vše pochopitelně čistě v rámci vědeckého výzkumu.

V Praze byla včera díky extrémně jasnému počasí vidět i hora Říp. V pozadí vzdálená rozhledna Ještěd.

„Náš průzkum se tentokrát ubíral podstatně sociálnějším směrem,“ vysvětluje docent Jaroslav Spálený, který se netajil faktem, že podstatnou část bádání jednoduše šmíroval polonahé lidi na pláži ze vhodně se nacházejícího křoví. „Sledovat lidi v přirozeném prostředí bez vnějších vlivů napoví nejvíce o rutinním chování jedinců a jejich zvyklostí,“ rozebírá situaci Spálený. Podle něj dochází například po konzumaci řízku k jakémusi rituálnímu pohřbu obalového materiálu, který by šel volnými slovy popsat jako zahrabání zmačkané kuličky alobalu pět centimetrů pod zem, a nenápadně sledovat, jestli vás u toho někdo nesleduje.

„K jiným výsledkům bádání naopak vedlo pozorování jedinců, kteří během aktivit ve vodě náhle strnuli a nepřítomně civěli před sebe. S kolegy jsme se shodli, že muselo jedince nejspíše něco vystrašit a že v panické atace jednoduše ztuhnul, což by svědčilo i vyšší než obvyklé koncentraci moči, která byla zjištěna ve vodě po proudu. Což svědčí o tom, že se dovolenkář ve vodě strachy pochcal,“ míní Spálený. Podle něj se jedná o další z nevyřešených záhad, která si ale na své rozluštění bude muset počkat, protože česká Sahara má jednoduše svoji prioritu. „Domnívám se ale, že to bude mít poměrně jednoduché rozluštění. Třeba se tam o něj otřel sumec nebo něco takového,“ míní Spálený.

O tohoto muže se patrně právě otřela ryba

Po dvou týdnech se vědci konečně dostali blíže k vysvětlení díky Ondřeji Hejmovi, přednímu českému muzikantovi, kterému se do hitparády naposledy dostala písnička Žlutá je dobrá, což je shodou okolností jediná písnička, která se mu kdy do hitparády dostala.  Zároveň je to jediná písnička, kterou si vybavíte, když na vás odněkud tento plešatý kokršpaněl se slamákem na hlavě vyskočí. Stejně jako některé další popkulturní vyhaslé hvězdičky jako Ilona Csáková nebo Kačka Brožová i on naskočil kvůli upadajícímu zájmu o jeho uměleckou tvorbu na koně debilnění. Přilákat k sobě fanoušky s cihlou v bubnu ždímačky místo mozku, je totiž nesporně snazší a rychlejší, než vyprodukovat odrhovačku, ve které recitujete důvody, proč je žlutá barva dobrá.

Plešatému kokršpanělovi nic neunikne!

„Podobně jako nás nakopl pan Vávra dobrý směrem, byl i jeho status jako facka z čistého nebe,“ neskrývá svoji radost Spálený, podle kterého byl Hejmův status na sociálních sítích přesně tak akorát debilní k tomu, aby se začal domnívat, že absence srážek nebude jen náhoda způsobená imaginárním oteplováním, ale že v něm dost možná budou mít prsty lidé manipulující s počasím jako takovým. „HAARP je ostatně špatná věc. To víme všichni. Když ho v Americe zkoušeli, pršela jim z nebe i letadla. Ale vláda to tají a kdokoliv to řekne nahlas, je uvězněn v tunelech pod Ukrajinou, kde z něj těží až do konce života Adrenochrom,“ vysvětluje nabrífovaný Spálený, který zároveň odkazuje na videa na YouTube, kde si můžete pohodlně vše dohledat, protože na zaprodaný ČT vám to neukážou.

„Technicky se zde ale setkávají dvě zcela odlišné reality. V té naší jsme jednoduše žili s tím, že k ovládání počasí jsou potřeba složité přístroje s gigantickými anténami, které se obvykle nachází na nějakém extrémně nepřístupném místě, kde si je následně můžete vyfotit. Z naší aktuální zkušenosti v české kotlině nicméně vyplývá, že k ovládání počasí vám stačí i jedna průměrně debilní volička SPD, komunistů nebo Rajchla, která na dvoře rozprašuje ocet. Myslím si, že jako takové je to poměrně nebezpečná situace, která může vést k extrémním výkyvům počasí,“ míní Spálený.

Podle Spáleného zároveň podle všeho tato low cost verze HAARP neumí přivolat například přívalové deště, tornáda nebo záplavu kobylek biblických rozměrů, jak je tomu u amerických variant obvyklé. Průměrná bába s octem však dokáže vyleštit oblohu nad sebou tak dokonale, že se prakticky jedná o optickou čočku. Navíc zvýšená oblačnost na začátku července pravděpodobně u většího počtu pomatených voličů a voliček proruských politických stran vyvolala paniku, že nad mraky se mohou nacházet americká letadla. Ta na obyvatele vysypávají chemtrails, čímž jsou generovány mraky (Poznámka redakce: Pokud nemá mrak dokonalý tvar a barvu mraku, je to chemický, uměle vyrobený mrak. Loni se nad Českou republikou našly přesně 4 mraky, které byly ve škále charakterizovány jako klasický mrak).

Vědci se zároveň obávají, že k rituálním tancům octu na dvorku se mohlo připojit vyšší množství debilů. Jsou dokonce známy případy, kdy někteří jedinci odpařují ocet na balkoně z připravených truhlíků či jiných nádob, které mají za úkol v rámci odpařování dostat do atmosféry co nejvíce vody z octu. Je tedy velmi pravděpodobné, že Češi svým vlastním přičiněním předávkovali nebe HAARPem z octu a odehnali tak deště ještě na dlouhou dobu.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi