V Brně vztyčí Tomio Okamurovi sochu. Odlita bude ze zlata a titanu!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Je to jako odměna za celoživotní dílo a úsilí věnované do rozvoje českého politického systému. Také za odvrácení řízené migrace, která se jako zázrakem vyhnula České republice, a to jen díky přítomnosti Tomia Okamury. Za stovky hodin mluveného slova, které je morální útěchou každého slušného Čecha na Youtube. Za dražší povinné ručení na osobních autech… Toto jsou jen jedny z mála důvodů, proč je možné tohoto politika nazývat jako patronem České republiky, a přesto je jeho význam stále opomíjen.

S tím je teď ale konec! Počátkem tohoto měsíce vznikla na území České republiky veřejná sbírka na podporu myšlenek Tomia Okamury a jeho odkazu. Za pouhých 36 milionů korun pak bude Tomiovi odlita socha v nadživotní velikosti, přičemž budou použity drahé kovy jako zlato, titan a tantal. O specifické barevné tóny se pak postará přidání stopového množství síry.

 

Na materiálu se rozhodně nešetří! -seznam periodických prvků, ze kterých bude socha vyrobena

Užití samotného materiálu je taktéž velmi symbolické. Zlato (Au) vyjadřuje skutečný obdiv vůči Tomiovi, investiční jistoty a odkaz budoucím generacím. Zároveň zajišťuje poměrně věrnou barvu pokožky. Titan (Ti) doslova volá po tom, aby byl použit pro něco opravdu velkého. Zároveň je kov známý svojí tvrdostí a houževnatostí. Síra (S) zajistí specifické povrchové úpravy a fleky na kůži. Tantal (Ta) pak svojí netečností a odolností vůči korozi symbolizuje neústupnou vůli Tomia Okamury.

„Chtěl jsem vyjádřit skutečnou podstatu Tomiovy osobnosti“, hovoří o megalomanském projektu sochař Antonín Kremlička. „Pod výrazem dítěte s downovým syndromem se ukrývá skutečné zlato českého národa. Tuto myšlenku chci uvést v praxi a vyjádřit tak můj skutečný a veliký obdiv tomuto politikovi. Můj obdiv bude přesně 16 metrů vysoký.“

Ze strany odpůrců tohoto smělého projektu je však slyšet, že Kremlička se pouze stojí o vybudování kultu osobnosti, podobně jako je tomu například v Severní Koreji. Kremlička to nicméně zcela logicky popírá, a poukazuje na fakt, že sochy v nadživotní velikosti existují v podstatě po celém světě. Jmenovat přitom můžeme například Rusko, Čínu a Kubu.

Socha navíc oproti kritizovaným formám bude mít několik zvláštností. Pokud pomineme samotný materiál, je zde například i fakt, že socha nebude mít obvyklou strnulou pózu, ale bude vyjadřovat Tomia v běžném životě. V pohybu, v saku, a s přátelským přihlouplým úsměvem. Navíc nebude mít vyhrazeno místo pouze a jen pro sebe, ale bude nenásilně zapadat do již existujícího panorama. Instalace sochy se plánuje na brněnské náměstí Svobody, kde se stane součástí slavného brněnského orloje.

„Chci tak demonstrovat velikost Okamurovy osobnosti ve srovnání s tím, s čím se lidé setkávají dennodenně“, vysvětluje Kremlička, proč bude socha umístěna právě zde.

Sbírka probíhá praktický po celé republice a sběrnými místy jsou mobilní stánky, vždy pečlivě označeny iniciály politické strany SPD. Přispět můžete ať již finanční hotovostí, tak i rodinným zlatem. Akceptovány jsou taktéž transakce zubů. V tomto případě je však podmínkou garantování „echt gold“ kvality, neboť nesmíme připustit, aby se do sochy dostala nějaká nežádoucí špína. Přispět můžete i přímým vkladem na účet 2900839572 / 2010.

Návrh Kremličkovy sochy opírající se o Brněnský orloj. Na první pohled vidíte, kdo je v očích slušných Čechů větší…

Všechny transakce jsou pak viditelné na transparentním účtu SPD, který již nasbíral na realizaci sochy nemalou částku.
Je velmi pravděpodobné, že se požadovanou částku s tímto tempem podaří od slušných Čechů vysbírat během následujících několika měsíců. Sochu bychom tak mohli obdivovat již během poloviny příštího roku. Znovu se tak setkáváme s projevem vlastenectví, jako když se před lety slušní Češi skládali na Národní divadlo. Aktuální stav sbírky můžete sledovat zde: https://www.fio.cz/ib2/transparent?a=2900839572

 

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi