Poslanecká kantýna? Svíčková za 70 korun, rum za 10 Kč a kostka másla za dvacku!


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Kantýna poslanecké sněmovny je trnem v oku mnoha lidem. Zejména těm, kteří do ní přístup nemají. Kantýna se tak stala mýtickým místem, kde jsou prodávány nejen exotické poživatiny nejrůznějších druhů, vůní a chutí, ale hlavně zde vzniká i poměrně výrazný schodek státního rozpočtu, neboť náklady na provoz jsou zhruba z poloviny dotovány státem.

Chodit a stravovat se v poslanecké kantýně se tak stalo jakousi výsadou a zaměstnaneckým benefitem, mezi které v poslední době v samoobslužném úseku spadá i máslo, které je možné pořídit až o dvě třetiny levněji než v klasickém obchodním řetězci pro koncové zákazníky.

Ceny másla jsou v poslanecké kantýně skandální. Příznivá cena je ale jen pro vyvolené!

Alespoň tolik se nám podařilo zjistit k fotografii, která byla tajně pořízena v poslanecké samoobsluze. Stejně jako v kantýně, i v samoobsluze platí přísný zákaz pořizování jakýchkoliv obrazových či zvukových záznamů. Zdroj si tedy zcela pochopitelně nepřeje být jmenován.

Celé to ovšem zapadá do mozaiky k již dříve zjištěným skutečnostem, ze kterých je zřejmé, že si politici na úkor pracujícího lidu vůbec nežijí špatně, a někteří se do práce dokonce i těší. Aby také ne, když je na oběd čeká například gulášek se šesti za třicet šest, nebo vídeňský řízek za čtyřicet korun. A je libo nějaký aperitiv? Panák rumu vás vyjde na deset korun. Není divu, že se třeba takový Kalousek drží v politice tak dlouho. A aby těch náhod nebylo málo, není náhodou, že za poslaneckou kantýnu může zrovna Kalousek, jako ostatně za mnoho věcí v České republice, které nám lezou na nervy.

Kalousek může za vaše drahé máslo!

Požádali jsme pana Kalouska, aby se nám vyjádřil k pořízené fotografii a vysvětlil nám jak to, že je máslo v poslanecké samoobsluze tak extrémně levné, přestože ve zbytku republiky se začíná kostka másla vyvažovat zlatem. Dostalo se nám tradiční vyhýbavé a nicneříkající odpovědi.

„Politici tvrdě pracují a rozhodují o našich osudech mnohdy i do hluboké noci. Nestihli by se proto zastavit v běžných samoobsluhách alespoň pro základní potraviny, které jim manželky nakázaly koupit, až se budou vracet domů z práce. Poslanecká kantýna se tak stala nejen oblíbeným místem pro společné stravování, ale samoobslužný úsek pomáhá splnit i tyto základní manželské povinnosti, jako třeba koupit mléko, chleba a máslo. A že je to o pár korun levnější? Přece nebudeme závidět ty drobné někomu, kdo za vás buduje stát a pečuje o váš blahobyt!“

Přístup do poslanecké kantýny a samoobslužného úseku je přísně střežen a omezen na pověřené osoby s prověrkou nebo politickým mandátem. Zdroj, který nám poskytnul fotografii nicméně prozradil, že je možné uplatnit vrátného nebo uklízečky, kteří mají coby zaměstnanci do kantýny taktéž přístup. S drobnou úplatnou se tedy ke kvalitnímu a levnému máslu může dostat i běžný smrtelník!

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi