SPD disponuje jen 30 kusy plakátů. Funguje zde ale systém organizovaných krádeží!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

„Zase nám z kapličky někdo ukradl plakát Tomia Okamury, NE ISLÁMU, NE TERORISTŮM, volte SPD! Je to jen důkaz, že Tomio Okamura má pravdu, a že se ho protivníci bojí! Ale my se nedáme! Pověsíme tam nový!“ Tato a podobná hesla je možné slyšet prakticky při každé návštěvě hospody, nebo číst na vlasteneckých stránkách uvědomělých občanů.

Málokdo si přitom uvědomuje, že se jedná o promyšlený systém putovních plakátů. Ušetřené peníze za tisk maloformátových plakátů a bannerů jsou přesměrovány reklamním agenturám na platbu za polep billboardů u silnic, které nejsou vůbec levná záležitost. Tomio Okamura má v plánu ještě do nadcházejících voleb zvýšit pokrytí SPD z 7 na 15% všech billboardů u silnic.

Zloděj Dáša se chlubí plakátem těsně před loupeží ve Stříbrném rybníku

Cílem rafinované myšlenky je nejen ušetřit za plakáty a jejich výlep, ale především si nahrabat reklamu zdarma. Lidem je všeobecně jasné, že dávat plakáty na plot zahrádky před obytným domem, na němž se navíc šklebí poloviční Čech, nikoho neosloví. Jako nulový účinek se ukázal i výlep na autobusových zastávkách, a lidé Tomiovi nevěnují větší pozornost, ani když jeho obličejem přelepíte jízdní řád. Nastrčit někam zbytečný plakát a pak jej prohlásit za ukradený, se však ukázalo jako prudce efektivní, neboť potencionální voliči jsou stimulováni pravidelnou dávkou myšlenek, že tam někde venku probíhá cenzura a někdo se Tomia snaží umlčet.

 

Loupež plakátu v jihomoravských Konicích …
… a jeho opětovná instalace v nedalekých Dyjákovičkách

Plán vychází skvěle. Zatímco v jedné vesnici vzniká domobrana za pravdu a svobodu slova, nenápadný zloděj plakátů přijíždí do nové vesnice, aby plakát vylepil znovu a podrobil vesnici osvětou. Po několika dnech se scénář opakuje a zloděj plakátů se vydává dále na svoji pouť.

 

Fotografie plakátu z 9.10.2017. Vlastenecký autobazar – Teplicko
Teplický gang zlodějů plakátů se chlubí úlovkem z vlasteneckého autobazaru – 10.10.2017
Plakát byl gangem 12.10.2017 věnován darem do domova pro mentálně postižené děti voličů SPD. Snímek z instalace společně s chovanci. Plakát se na adrese k aktuálnímu datu k nelobosti postižených dětí již nenachází, neboť byl ukraden.

O celé struktuře a plánování umístění si vede podrobnou a šifrovanou databázi přímo spolek zlodějů plakátů, který je infiltrován ve facebookové skupině Fanklub Tomia Okamury. Stačí přitom, aby se zloděj vyfotil s ukradeným plakátem na místě jeho aktuálního výskytu, čímž je aktivována spící buňka nových SPD zlodějů, kteří po několika dnech plakát ukradnou.

Citlivý loupeživý ekosystém však může narušit cizí záškodník. Ekonomové SPD se totiž domnívají, že pokud by někdo skutečně ukradnul 4 nebo 5 plakátů, znamenalo by to kolaps. Stejně tak se musí dávat pozor na sundávání plakátů, které jsou z poměrně jemného materiálu a při neodborném zacházení může dojít k znehodnocení plakátu.

 

Ne každá deinstalace plakátu skončí bez následků

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi