Sestřelená loď nad ruskou měsíční základnou nepatřila Ukrajině ale České policii!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Jako mezinárodní skandál hodnotí české bezpečností úřady incident, který se stal minulý týden na orbitě Měsíce. Ruské velitelství měsíční základny špatně vyhodnotilo signaturu vesmírné lodi a omylem namísto ukrajinského křižníku zlikvidovalo loď České policie, která mířila střežit hranice oběžné dráhy Země před mimozemskými migranty.

Ruská měsíční základna Nikitin

O incidentu jako první informovala meziplanetární informační agentura Sergej. Zdá se přitom, že se ruská strana pokusila neštěstí ututlat, neboť v troskách lodě bylo nalezeno podezřele velké množství sudů s vodkou a kus volně se vznášejícího domu, přičemž původní zpráva zněla, že se osádka policejního dopravního prostředku opila a narazila v nepozornosti do zdi.

Až později se ruské úřady dozvěděly, že příslušníci České policie během výkonu práce nejenže nesmí pít a zákaz dokonce i dodržují. Až po výpovědi tajných agentů a potvrzení, že policisté v Čechách v pracovní době většinou opravdu nechlastají, přimělo ruské úřady změnit původní zprávu a připustit možnost pochybení.

České Ministerstvo zahraničí hodnotí řešení situace z ruské strany jako fatální, alarmující a diletantské. Nejedná se navíc o první pochybení ruských vojenských složek, které vyústilo útokem na vozidla České policie. Vzpomeňme například na supermoderní BMW, které skočilo na šrotovišti jen proto, že se posádka sibiřského raketového sila mylně domnívala, že se po českých silnicích prohání nové ukrajinské vznášedlo.

Policejní BMW se na českých silnicích dlouho neohřálo. Zasáhla jej balistická střela.

Co se meziplanetárního vzdušného prostoru týče, zůstává otevřeno také mnoho nezodpovězených otázek. Kuriózní například je, že ukrajinská vláda disponuje na oběžné dráze pouze jediným trvale obydleným objektem, a to je vrátnice Černobylu. Není tedy přesně známo, proč Rusové opakovaně útočí na příslušníky České policie, když Rusku musí být jasné, že se architektura oproti vrátnici značně liší.

Podobnost ukrajinské vlajky a barev dopravních prostředků České policie nezle upřít

 

Je pravděpodobné, že za útoky může stát podobná volna barev, jako má ukrajinská vlajka. Rusko však rezolutně odmítá, že by se mstilo za provokaci ze strany České republiky.

Ruské úřady se za pochybení již omluvily. Při vesmírném neštěstí zemřela celá osádka lodi. Kapitán, kormidelník, topič a nástěnkář.

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi