Tomio Okamura vyřešil vládní krizi škvírou ve stázi. Odvolává odvolání ministrů!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Se zdravým selským rozumem zasáhl v pravý čas leader SPD Tomio Okamura, který našel lék na vleklou vládní krizi. Začal totiž odvolávat odvolané politiky. Podle matematiky z druhého stupně základní školy víme, že zápor a zápor je plus. Geniálně tak obešel legislativu a vlastní až příliš efektivní program na přímou odvolatelnost politiků.

K překvapivému zvratu došlo jen několik málo dní po tom, co selhal plán na koalici s komunisty a ANO, přestože jej posvětil samotný hradní jezevec. Podle dostupných informací, které nám sdělil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček, prezident reagoval na novinku opravdu rozzlobeně, a ještě několik hodin poté rozhazoval po místnosti voskovky a křičel ruská vulgární hesla.

Politika je věda. Zatímco Miloš Zeman se pokusil sloučit extrémní levici s extrémní pravicí (díky čemuž si vysloužil přezdívku Mengele), Tomio Okamura na to šel matematicky.

Politologové hodnotí Tomiův přemet jako brilantní politický krok, který je hoden jen těch největších mozků se selským rozumem. Nikde v ústavě totiž není informace o tom, že je nemožné odvolaného politika znovu povolat. A co není zakázáno, to je pochopitelně povoleno. Zvrátí tak v podstatě události za posledních šest měsíců, což by šlo asi nejsnadněji popsat jako škvíra ve stázi.

„Škví-kvi-kvík-Škvíkr-kra Šví-kra ve krava va-ves stát-tu-tuz-i je škvr-škí-šíra ve srá-ti“

Miloslav Rozner

Jak přesně Tomio Okamura přišel na tuto geniální myšlenku jsme se nejdříve zeptali jeho stranického šaška Miloslava Roznera. Krom notoricky známé mantry, kterou nám přikořenil jeho charakteristickou logopedickou vadou, jsme z něj ale nic zábavnějšího ani chytřejšího nedostali.

K vyřešení vládní krize Tomiovi stačila znalost matematiky základní školy.

 „V našem programu je zcela jasně uvedeno, že podporujeme přímou odvolatelnost politiků. Jediný, kdo je vůči tomuto kroku imunní, jsem pochopitelně já,“ vysvětluje základy novátorských myšlenek Tomio Okamura. „Podzimní demisi vlády jsme hodnotili velmi pozitivně. Především proto, že se vláda zvládla pro vlastní neschopnost odvolat naprosto sama. Bohužel se ukázalo, že náš plán je až příliš efektivní. Nejenže se nedaří sestavit novou vládu už půl roku, ale mnoha nedemokratickým stranám jsme zhatili jejich nekalé plány a všichni se teď na nás koukají skrze prsty.“

Tomio Okamura díky takzvané dedemisy vrátil první ministry na jejich posty.

Tomio Okamurovi se zatím podařilo protlačit zpět na oddemisovaná místa ministra zahraničí Stropnického a ministryni obrany Karlu Šlechtovou, což politologové opět hodnotí jako mimořádně vlastenecký čin. Tomio tím totiž dokazuje, že více než o jeho vlastní koryto mu jde o zabezpečení státu a navrácení kompetentních osob na jejich místa.

Tomiova teorie dedemise pravděpodobně čerpá základy z české filmové klasiky
Je pravděpodobné, že pokud smělý plán leadera SPD vyjde, velmi brzy pojetí „dedemise“ překročí hranice České republiky. Takzvaný reset špatných rozhodnutí by však mohl opustit velmi brzy i politickou sféru. Spekuluje se o možnostech aplikace Tomiovy teorie do humanitárních i vojenských směrů. Spojené státy například zaslaly Tomiovi jako polojaponskému migrantovi dotaz, zda by bylo možné odčinit hrůzy z roku 1945 svržením jaderných bomb přátelství na Hirošimu a Nagasaki, aby tím smazaly špatný dojem z druhé světové války.

Atomová bomba přátelství by mohla obsahovat i tuny konfet a flitrů

Tomia označil jako plagiátora ministr v demisi Pelikán. Ten prokazatelně demisí vyhrožoval opakovaně. Tomio Okamura nicméně správně podotknul, že za posledních šest měsíců jako ministr v demisi vyhrožoval demisí celkem pětkrát, takže jeho dedededededemise skončila v záporu. Pokud by si byl Pelikán skutečně vědom toho, co objevil, nedopustil by se takové fatální chyby. Pelikán na drzou odpověď reagoval výhrůžkou demise.

 

 

Jediný skutečně vlastenecký eshop!

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi