STALO SE: Slovensko anektovalo Brno, nikdo si toho nevšiml

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

V sobotu v brzkých ranních hodinách obsadily jednotky slovenské armády Brno, které následně připojily k Slovensku. Dle vyjádření slovenského předsedy vlády jednotky stále čekají na reakci České republiky. ,,Čakáme a stále nič.” shrnul aktuální situaci do jedné věty. Naše redakce se vypravila na místo a opravdu na periferii Brna čeká asi 20 vojáků v uniformách s vidlemi a tři Škody Fabia.

České ministerstvo obrany se k tomu odmítlo dopoledne vyjádřit. Odpoledne jsme obdrželi email s vyjádřením: ,,Na našem území se dle našich informací nenachází žádné nepřátelské jednotky. Pokud se máme vyjádřit specificky k městu Brnu, toto město neleží v České republice a není tedy jakýkoliv důvod k znepokojení,” píše se v e-mailu. Na otázku, zda ČR radši uznala Brno jako slovenské, protože nemá bojeschopnou techniku, jsme již odpověď nedostali. Nicméně lze předpokládat souvislost s vyřazenými pandury z roku 2016, kdy k jejich vyřazení z boje stačilo jedno auto tovární značky Škoda Fabia. Čtyři z nich se do služby vrátí až v roce 2019. To je možná také důvodem, proč si slovenští okupanti přivezli tři automobily Škoda Fabia. ,,Je to očividné. Naše armáda nechce riskovat naprostý vojenský debakl,” vyjádřil se pro náš server přední vojenský expert Josef Maršál.

Slovensko nenechalo nic náhodě a nasadilo nejtěžší dostupnou vojenskou techniku. Na obrázku prototyp slovenského transportéru Octavia 4×4.

Navíc se zdá, že ztráta Brna nikomu nevadí. Naše redakce položila občanům v Praze, Brně a Ostravě dotaz, jaký mají názor na odtržení Brna. V Praze právě probíhají divoké oslavy, které podle slov pořadatelů budou trvat minimálně do dalšího víkendu. V Brně jsme na dotaz dostali tuto odpověď: ,,Ničoho som si nevšimol, ale ak je to pravda, nevadí mi to,” odpověděl nám Jožo Bača. V Ostravě je podobná nálada jako v Praze. Všichni oslavují a zdá se, že nikdo Brno nepostrádá. Ztráta Brna nevadí ani českým politikům. Ti si naopak pochvalují, protože již sami nevěděli, co si s Brnem počít. ,,Presun nádraží a metro jsou jen príklady starostí, ktorých sme sa zbavili,” odpověděl stíhaný předseda vlády v demisi Andrej Babiš.

Brno přes noc nezaznamenalo prakticky žádnou změnu. Jen se začalo platit Eurem.

Slovenská strana naopak již započala plány, co s Brnem. Metro bude. Povede dokonce až do Bratislavy. Bude to jediný způsob, jak se bezpečně dostat k tomuto osamocenému ostrůvku. Ačkoli anektování Brna nikomu v ČR vrásky nedělá, Slovensko si chce být jisté a nebude riskovat bezpečí svých občanů.

 


 

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.