STALO SE: Karla Šlechtová se opevnila na Karlštejně a odmítá se vzdát!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Vznik nové vlády Andreje Babiše provází další komplikace. Po končícím ministru Stropnickém a Ťokovi má končit i ministryně obrany Karla Šlechtová (všichni za ANO). Ta se však odmítá vzdát bez boje. Od čtvrtečního rána se zabarikádovala na Karlštejně a hrozí odpálením červeného tlačítka.

Od rána je na Karlštejně nainstalován nový obranný systém.

Karla Šlechtová – jméno ministryně obrany bylo v posledních týdnech skloňováno po sociálních sítích, zejména kvůli jejím trapasům. Tím posledním byla fotka jejího ohyzdného psa Rambohafíka na památníku obětem 2. sv. války. Není to její zdaleka jediný škraloup. Andrej Babiš potřebuje Šlechtovou uklidit, než napáchá ještě větší škodu. Dle zákulisních informací má Šlechtová ve vládě skončit a stát se velvyslankyní v japonském Tokiu.  To se však ministryni v demisi nelíbí. Proto se opevnila na Karlštejně a snaží se předsedu vlády vydírat. Rozkol nastal již minulý týden. Šlechtová si postěžovala na hon, který na ni údajně pořádají Babišova média. Premiér v demisi toto nařčení odmítl. Celá situace eskalovala až ve čtvrtek ráno, kdy Karla Šlechtová obsadila Karlštejn. S ní je na hradě přítomen její věrný společník, Rambohafík. Dle místních obyvatel byl v noci slyšet přesun těžké techniky. Do okolních lesů je zákaz vstupu. Mohou se v nich nacházet maskovaní vojáci.

V lese se skrývají elitní vojáci, dokážete je najít?

 

V deset hodin dopoledne vydala Šlechtová na Twitteru tiskové prohlášení doprovozené fotkou Rambohafíka. V něm se hlásí k vlastenectví a nabádá lidi k protestům proti předsedovi vlády. Zároveň odmítá kapitulovat, pokud nebude mít jisté místo ministryně obrany v nové vládě. Zeptali jsme se Andreje Babiše na vyjádření, ten však na SMS zprávy neodpovídá. Vládní krize tak zatím nemá východisko. Zda dojde k ozbrojenému konfliktu, je nejasné. Naše redakce oslovila předního bezpečnostního experta Jiřího Bozpa a dotázala se jej na jeho analýzu. ,,Paní Šlechtová tomu všemu rozumí, jak nám již několikrát dokázala, asi jako Babiš umí česky. S největší pravděpodobností se při snaze konflikt eskalovat odpálí sama. Nicméně pokud si s sebou vzala těžkou techniku, armáda pravděpodobně nepodnikne žádné kroky. Je to dáno tím, že by v tomto případě nezbyla žádná bojeschopná technika. Česká republika pravděpodobně požádá o pomoc NATO,” hodnotí Bozp situaci.

 

Ratatatatata. Voják v pozadí věrně imituje zvuk kulometu. Nic jiného mu ani nezbývá, Karle tam pro jistotu nedali náboje.

Z důvěryhodného zdroje uvnitř hradu máme informace o nedostatku psího žrádla pro Rambohafíka. Není jasné, zda se Šlechtová vzdá, nebo jen podnikne některé ústupky výměnou za žrádlo pro psa. O dalším vývoji této situace vás budeme informovat.

 

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.