Tomio Okamura se vydal hledat bájné město Rapture

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Nikdo jiný než samotný lídr SPD, Tomio Okamura, se vydal na výpravu na mořské dno. Leckdo by si mohl myslet, že hledá svou páteř či snad morální dno. Tomio se však vydal hledat Rapture, podvodní město známé ze série Bioshock.

SPD Tomia Okamury vyložila před letošními komunálními volbami své eso v rukávu. Její šéf Tomio Okamura se vydal na dobrodružnou pouť s cílem na objevení podvodního města Rapture. Fakt, že se město nachází pod vodou, předsedovi SPD nahrává, jelikož bude snazší se bránit hordám uprchlíků, kteří se na nás valí. V budoucnu by mohlo právě Rapture být jediným útočištěm tradičních českých, moravských, křesťanských a japonských hodnot. Vzhledem ke své lokaci na dně oceánu bude moci Tomiova firma Japa Foods s. r. o. nabízet sushi za přijatelnou cenu.

Rapture je vskutku rájem pro každého podvodníka, těch je v předsednictvu SPD celá řada.

Ačkoli se dnes Rapture nachází v poněkud žalostném stavu způsobeném několika šílenci, kteří zde chtěli vybudovat utopii, Okamura věří, že dokáže sen o dokonalém světě přivést k životu. Rapture vybudoval v padesátých letech minulého století americký vizionář Andrew Ryan. Tento vskutku pokrokový muž vybudoval město, ve kterém by velcí nebyli omezeni malými, kde by vědci nemuseli řešit etické problémy, kde by umělci mohli projevit svou duši bez zábran. Celý tento koncept se ovšem zvrhl v diktaturu, když se paradoxně právě Ryanovi nedařilo prosadit v jeho vlastním městě. Po občanské válce a naprostém zdevastování většiny města se moci ujala Sophia Lamb, která zase plánovala vytvořit dokonalého člověka. To znamenalo v rámci vyššího dobra zabít několik desítek či stovek “obyčejných lidí”. Plány obou těchto skvělých mozků bohužel nevyšly, a tak je nyní na Okamurovi, aby tento sen zhmotnil.

Původním obyvatelům krapet hráblo, to se však voličům SPD vzhledem k absenci mozku stát nemůže.

Proč si vybral právě Rapture, a ne Columbia, zůstává záhadou. Jako jedno z možných vysvětlení se nabízí poloha města. To se, jak je zmíněno výše, nachází pod vodou, což je pro podvodníka, jako je právě Okamura, přímo ideální. Dalším důvodem je již také zmíněné dostupné sushi.

Přeměna města bude značně nákladná, to si špičky SPD (Konkrétně Tomio Okamura) uvědomují. Na vybudování nového ráje jsou připraveni vyčlenit peníze, které SPD obdržela za parlamentní volby v minulém roce. Dle důvěrného zdroje se ještě ladí detaily, například jak peníze nenápadně ze strany vytunelovat. Útočiště v Rapture nalezne každý slušný Čech, který projde jednoduchým vstupním testem spočívajícím v podepsání testovacího archu, nakreslení domečku a dostatečného počtu chyb v krátkém diktátu. Zda budou mít do Rapture přístup i Slováci, zatím není jasné, jelikož politika SPD je striktně protiimigrační. Dále se město přejmenuje z imperialistického názvu Rapture na daleko snesitelnější a nám bližší 歓楽.

O pořádek a mírumilovné soužití se budou starat tito krasavci.

Naší redakci se povedlo získat i vyjádření samotného Okamury, který je právě na lodi nad Atlantikem a chystá se k sestupu na mořské dno. ,,Koncept je naprosto skvělý, jeden člověk tu má všechnu moc. Není tak zdržován vlastizrádnými stranami ani jinými protistátními živly. Díky naprosté izolaci se také k občanům nedostanou žádné nepříznivé vlivy Bakalových médií, která pouze kydají špínu na SPD. Ostatní možná selhali, ale vzhledem k tomu, že vím, jaké mám voliče, jsem si naprosto jist svým úspěchem,” míní Okamura. Všichni v redakci přejeme Tomiovi mnoho štěstí, jelikož zbavit se nejen jeho, ale i celého elektorátu SPD by bylo opravdovým rájem na zemi. Zároveň jsme ale znepokojeni, zda si Tomio uvědomuje, že Bioshock je pouhou počítačovou hrou.

 

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.