Jaromír Soukup: Vzhůru do propadliště dějin

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 8 minut.

“Nahoru se dostane každej kretén”, vysvětloval dnes hostům při autogramiádě svého knižního titulu Jaromír Soukup a mlátil během toho do stolu sbírkou motivačních slintů Ivo Tomana, který zbohatnul na tom, že neúspěšným lidem radí, aby si koupili jeho knihu.

 “Kdejakej pisálek dneska píše zaručené návody o tom, jak dosáhnout úspěchu. Ale jak se tam udržet, nebo ještě lépe, jak udělat co nejrychlejší sešup dolů, aby se u toho publikum i bavilo? Ani ťuk. I proto pokládám svou knihu Vzhůru do propadliště dějin jako novátorskou!” Tak popisuje Jaromír Soukup svou knihu a vlastně celý jeho život za poslední dva roky a důvody, proč se rozhodl podívat se mezi neúspěšné lidi. „Můj příběh by měli znát všichni a právě proto dnes křtíme moji knihu!“

Musíme hned na začátku uznat, že kniha je pojata skutečně netradičně. Nepatří sice k nejobsáhlejším, na 35 stranách jsou však rady potencionálním bankrotářům o to koncentrovanější. Dozvíte se například, s kým se přestat stýkat, koho poslat po telefonu do hajzlu, a komu raději ani nevolat. Také se v neposlední řadě dozvíte, že nejsnazší způsob, jak ztratit konexe, je poslat někoho do prdele během televizního přenosu (Své o tom ví například Tomio Okamura, který téměř tři roky nevědomky dělal reklamu Listu Jaromíra Soukupa a dostával za to parkovací místo před televizí Barrandov). Samozřejmě u toho nesmíte zapomenout potěšeně hýkat. A pokud je vám to málo, hýkající kompars vždy čeká na svých třicet stříbrných, aby tím splnil svůj jediný účel života.

Špatně nesl zradu v podání Jaromíra Soukupa mimo jiné i Tomio Okamura, který byl na Barrandově několik let za debila.

I způsob propagace zvolil Jaromír Soukup novátorský, když poklekl před publikum a se vzlykotem začal žebrat, aby si lidé jeho knihu koupili. Sice se nedostavil úplně tížený efekt, ale v rámci redakce to hodnotíme jako svěží vánek do jinak zatuchlých a stojatých vod knižního marketingu.

Kniha byla kritiky přijata s velmi dobrým hodnocením. Příběh je vykreslen prý velice autenticky a pokud se budete chovat jako kripl dle návodu v knize, je velká pravděpodobnost, že budete v životě skutečně neúspěšní!

Právě v tomto veselém duchu dnes probíhala autogramiáda filantropa, politika a nejchudšího miliardáře České republiky, který si v rámci novoročních předsevzetí slíbil, že radikálně změní způsob svého života. Začne běhat, najde si více času sám pro sebe, pošle do hajzlu všechny své kumpány, kteří mu kurví karmu, a vstoupí do politiky.

Jako první si změny všimla prvoligová zlatokopka Kačka Brožová, která měla k Soukupovi nejblíže, a jakmile ucítila zápach smrduté koruny, zamířila hledat zelenější pastviny. Pro jistotu nenechala nic náhodě a nakopala Jaromíra do zadních partií už v listopadu loňského roku, kdy začal mít blbé pindy o střídmém způsobu života a že zlatá záchodová štětka vykládaná rubíny je zbytečný luxus.

Do nového roku tak mohl Jaromír vkročit o to odhodlanějším krokem. Zrušil pořady, které spadají do kategorie 50 odstínů šedi Jaromíra Soukupa (a na které se díval jen on, navíc v reprízách, protože premiéry nestíhal) a oznámil vstup do politiky.

50 odstínů šedi Jaromíra Soukupa

„Asi to nebude jednoduché,“ vysvětluje Jaromír Soukup a simultánně tlumočí do znakové řeči. „Ale já se těžkých cílů nebojím.“ Čeká ho přitom hned několik bitev a strašáků ve skříni, kdy je mu vyčítáno neefektivní vedení televize.

Političtí kritici a ekonomové mu například mají za zlé nerozumné nakoupení práv čínského Krtečka a pandy, přestože Jaromír věděl, že věkový průměr diváka TV Barrandov je 85 let. Animáček sice určité procento sledovanosti vykazoval, zároveň se ale zjistilo, že divák si na konci dílu už nepamatoval, o čem vlastně pohádka byla. Z ekonomického hlediska tak mohla televize ušetřit na tom, kdyby reprízovala dokola pořád jeden díl.

Naštěstí Jaromír Soukup vykopal všechny ekonomy z televize už vloni na jaře, a tak mu do vedení vysílacího času nemohl nikdo kafrat. A s těmi politickými kritiky si to vyřídí hned, jak ho jeho voliči dostanou do Sněmovny.

Nová talk show bude mít premiéru již tuto neděli

„Hodlám hrát na otevřenost. V minulosti mám za sebou pár věcí, kterými se asi nemohu chlubit, ale mám-li být upřímný, musím s pravdou ven. Proto založím na televizi Barrandov svůj jubilejní desátý pořad Exekuce Jaromíra Soukupa. Předem bohužel nedokážu říci, kolik bude mít moje talk show dílů, ale doufám, že jich stihnu co nejvíce, než nám odstřihnou elektřinu, nebo frekvence.“

Zlé jazyky ovšem i zde mají vlastní verzi a tvrdí, že celá taškařice s exekucemi Jaromíra Soukupa je jen dobře sehrané divadlo a Soukup se tak chce pouze zbavit televize, která má mezi diváky špatnou reputaci. Český filmový a televizní svaz totiž v roce 2018 udělil TV Barrandov anticenu Zlatý citron za „neuvěřitelné konferování ‚diskuzních‘ pořadů, které jsou bizarním koktejlem diletantství a účelového politického aktivismu“. Nic takového by si pochopitelně začínající politik za rámeček dát nechtěl a je tedy možné, že za sebou tento moderátor, kameraman, uklízečka, režisér, scénárista, roztleskávač a ředitel televize v jedné osobě jednoduše pálí mosty.

Za naši redakci přejeme Jaromírovi mnoho štěstí ve světě neúspěšných a pokud možno co nejvíce voličů SPD, na který má List Jaromíra Soukupa zálusk. Další příběhy z telenovely Já, mé druhé já a taky Jaromír Soukup vás budeme informovat!

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi