STALO SE: Česko zachvátil sníh, vyráží sypací brigáda!


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Celou republiku již několik dní sužují kalamitní přívaly sněhu. V terénu je veškerá dostupná technika, ale i tak se daří udržet sotva sjízdné pouze klíčové komunikace. Hodiny nekompromisně tikaly v neprospěch ministra dopravy, jelikož už i cesta vlakem Českých drah se stala rychlejší, spolehlivější a celkově příjemnější než její silniční protějšek. A to i do měst, kde koleje nevedou.

Situace se jeví jako kritická. Samotný ministr dopravy strávil nedobrovolně několik dní na své chatě, nikoli však ze strachu ze zlynčování, on by se k němu stejně v té závěji nikdo nedostal, ale právě kvůli hustému sněžení. Stínový ministr dopravy Havlíček se nechal slyšet, že v kalamitních deseti centimetrech ztratil svou čivavu a od neděle se nedostal do nedaleké vesnice do obchodu. Jedinou stravou u Havlíčkových jsou tedy utopenci, nakládané okurky, kompoty a topí se Babišovými knihami “O čem sním, když náhodou spím”, které si u Havlíčka premiér odložil. Knih bylo vytištěno o mnoho více, než bylo potřeba a nedaří se je rozdávat. Většina Čechů si totiž radši přečte Strážnou věž, pokud má chuť na absurdní a utopickou literaturu.

Klasické sypače s letními gumami selhávají!

Ve zdánlivě bezvýchodné situaci přispěchala ministru na pomoc četa záložních sypačů. Amatéři i profesionálové popadli radlice, nebo cokoli, co jako radlice poslouží a vydali se do ulic. Ti, na které nezbyla radlice nebo třeba kmen stromu či valník používají svá “nasypaná ručiska”. Problém nemají ani v serpentinách, prudkých stoupáních a nezastaví se ani před ucpanou silnicí. Připojil se také Tomio Okamura, ten je ovšem spíše virtuálním sypačem, není tedy divu, že po snaze zapojit se, skončil s horečkami v posteli. Náčelník sypací brigády, Filip Grznár, se nechal slyšet, že jen on sám za dopoledne vysypal asi 10 kilo anabolik. S tím souvisí i náhlý nedostatek výše zmíněného sypání na území České republiky. Sypači se tedy prostřednictvím Ředitelství silnic a dál nic (ŘSD) obrátili na Polsko s žádostí o dodávku technické soli a sypání pro brigádníky. Dle vyjádření mluvčího ŘSD, Bořivoje Stavitele, nám bohužel polská strana neposkytne součinnost. “Byli jsme informováni, že všechna technická sůl byla prodána jedné české pekárně, která ji využívá jako levnější alternativu klasické soli. Sypání je také dodáváno do Česka, to pro změnu odebírá několik navzájem spřízněných podniků v oboru zpracování masa,” píše mluvčí v reakci na dotaz naší redakce.

Tam, kde profesionální technika selhala, nastupuje sypací brigáda.

“Měli jsme dneska vládu po Skypu, to je ta digitalizace, s kterou tu furt otravují ti Piráti, protože nikdo z nás se nemohl nikam kvůli tomu zatracenýmu sněhu kamkoli dostat jako, určitě to ještě budeme řešit. Píšou mi lidi, že si zlomili nohu, protože uklouzli na náledí. To tak prostě nejde. My říkáme ano, je to něco, co chceme dělat a záleží na ČSSD, jak se k tomu postaví. Peníze na to budou, buď zvýšíme nějaké daně, nebo někde najdeme nějakou tu zakutálenou miliardu. Je tu v tom hrozný bordel po tom Kalouskovi.  Alena běžně denně najde různě po ministerstvu poschovávaný miliony. Uvažujeme i o tom, že to vezmem seniorům, protože ty chodníky čistíme pro ně, že jo. Oni furt padaj a zatěžují naše doktory, naše zdravotnictví,” sdělil redakci Babiš.

Sám premiér Babiš odletěl pozdě večer v neděli do Bruselu, aby zjistil, zda Evropská unie neposkytuje na odklízení sněhu dotace. Také se zajímá, zda příval kalamitního sněhu nenařídila unie kvótami. Původ sněhu může vést také do Ruska. Spekuluje se, že “zima jak v Rusku” je výsledkem nové dohody mezi Hradem a Kremlem ze začátku roku.



Paralelní listy jsou nejlepší čtení na hajzl hned po složení osvěžovače vzduchu.
Dej stránce lajk a už nikdy se na něm nebudeš nudit!



Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.