Alena Schillerová je letošním laureátem Nobelovy ceny za ekonomii

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Úžasný úspěch České republiky se podařil letos díky ministryni financí Aleně Schillerové. Po čekání dlouhém 35 let od doby kdy Jaroslav Seifert jako poslední Čech obdržel toto vyznamenání se stane správkyně státní pokladny letošní nositelkou Nobelovy ceny, a to v oboru ekonomie. Švédská královská akademie věd ocenila hlavně její schopnosti při sestavování státního rozpočtu, umění stále nacházet peníze pro nenasytné ministry ČSSD a dovednost krýt záda Andreji Babišovi.

Alena Schillerová obklopena Alenami Schillerovými. Nikdy dříve se nepodařilo na jediné fotografii zachytit tolik krásy a inteligence.

Nobelova cena je nejprestižnějším vyznamenáním, které může člověk za svého života obdržet. Letos ale bude předávání obzvlášť výjimečné pro Českou republiku. Důvodem je letošní ocenění Aleny Schillerové, která bude přebírat tuto cenu jako třetí člověk z našich končin. Česká ministryně byla vybrána z 350 dalších kandidátů a kandidátek z celého světa. Nobelova cena je udělována již od roku 1901, a to na slavnostní recepci pořádané švédskou Královskou akademií věd. Ta ocenila na české ministryni její snahu při sestavování státního rozpočtu, který shledala v dnešní ekonomické situaci téměř dokonalým. Porotu hlavně zaujala její schopnost přidat každému ministerstvu několik miliard korun, aniž by zvýšila deficit nebo udělala kdekoliv jinde úsporné opatření. Tohoto úspěchu dosáhla revoluční metodou ZTP – Zdanění obyvatelstva, Tisk nových peněz, Půjčky na kapitálových trzích. Tato nová převratná metodika ve správě státní pokladny je natolik úžasná, že ji od nás pomalu začínají přebírat i jiné státy na světě a momentálně je již aplikována v Řecku a Venezuele.

Nobelova cena je udělována nejvýznamnějším představitelům svých oborů

 

Pokusili jsme se ohledně výhry paní ministryni kontaktovat. Ta však nechala celou záležitost bez komentáře. Jediné, co jsme se od ní dozvěděli, je, že finanční obnos, který je s výhrou spjat, si nechá vyplatit ve víčkách a koupí si za ně pár nových šál a zbytek věnuje na nemocné děti v útulcích. Na tiskové konferenci ministerstva financí pak na dotaz zástupců ČT odpověděla, že příští rok se ji podaří ještě lepší rozpočet, protože se chystá zdanit konzumaci kyslíku, čímž přinese nové peníze do státní kasy, a zároveň zdvojnásobí množství peněz v oběhu tím, že vytiskne nové, a udělá každého bohatým. Nobelovu cenu si paní ministryně vyzvedne 10.prosince. V minulost zatím Nobelovu cenu z českých zástupců obdrželi pouze Jaroslav Heyrovský a Jaroslav Seifert.


Post Author: Hermor

Neustále opilá a zdrogovaná kreatura, která zapomněla, na jaké planetě a v kterém století se nachází. Obvykle jej můžete potkat na hlavním nádraží v Praze, jak po vás chce drobák. Vyznavačem názoru, že nejlepším lubrikantem jsou dětské slzy.