Ruští vědci sestrojili funkční stroj času: Stačí si přetočit hodiny!


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Obrovský úspěch slaví ruští vědci z institutu Hokus pokus v Moskvě. Po několika letech intenzivního se šťourání v nose a vaření kafe přinesla jejich neúnavná vědecká práce své první plody. Vědcům se podařilo zkonstruovat funkční stroj času. Princip je jednoduchý, leč naprosto geniální. Údajně stačí pouze přetočit všechny hodiny v místnosti. Tým již byl navrhnut na medaili z mléčné čokolády ve zlatém obalu Vladimíra Putina pro přínos vědě.

“Napadlo nás to, když jsme zrovna přišli po víkendu do práce a přetáčeli hodiny po změně času. Vlastně jsme do práce přišli už v budoucnosti a bylo třeba se vrátit zpět do přítomnosti zbytku světa,” komentoval stroze objev vedoucí týmu vědců, Ruslan Vědcov. Cestování časem má údajně pouze jeden nepříjemný vedlejší účinek. Vědci si zkoušeli objednat pizzu, poté se přesunout do budoucnosti v naději, že jim pizza dorazí dříve. Jak se však zdá, čas doručení se vždy posune zhruba o hodnotu přetočení času plus půl hodiny. Prozatím se tento paradox nepodařilo objasnit.

I když to vypadá, že by si mohl stroj času postavit každý, není to pravda. Při neodborném přetáčení hrozí rozčtvrcení penisu.

Od té doby si vědci hrají s přetáčením hodin a zjišťují, jak Rusko vypadalo v různých obdobích minulosti. Narazili ovšem na zdánlivě neřešitelný problém. Při cestách v čase delších než jeden týden docházelo k únavě pracovníků, kteří právě hodiny přetáčeli. Nehledě na to, že celý proces zabral až několik dní. Řešením bylo připojení motoru ze starého automobilu značky Lada, který nyní pohání strojek a lze mnohem přesněji určit, jak moc se čas posunul. Ruční metodou se totiž vnášela nepříjemná odchylka. Při cestování napříč tisíciletími tak mohlo dojít k odchylce až sta let.

Vědci již navštívili všechny významné události dnů minulých, aby o nich mohli podat pravdivá svědectví a ne ta zmanipulovaná, jež se učíme v rámci přepisování historie. Jedním z nejvíc šokujících zjištění je, že se Moskva za celých dva tisíce let vůbec nezměnila. Pokročilé technologie, které nalezneme v této ruské metropoli dnes, zde byly patrně ještě dříve, než se ve zbytku “civilizované” Evropy naučili orat pole. Při cestě do období kolem roku nula narazili ruští vědátoři také na samotného Ježíše Krista. Dle jejich slov vypadá trochu jako bezdomovec, který v současnosti žebrá na rohu u institutu. Svrchovaný vládce Ruska a hlava pomazaná, Vladimír Putin, vládl i v daleké minulosti, kdy si vždy dal krátkou přestávku a vrátil se, když bylo ruskému lidu nejhůř. Bez nadsázky se tak dá říct, že Putin je něco jako Blaničtí rytíři, akorát to všechno zvládne sám a nepotřebuje celou armádu.

Takto dle vědců vypadal ruský venkov před pěti sty lety. Dnes již takhle rozhodně nevypadá!

Pro srovnání se vědci vydali na Sibiř a vrátili se zde v čase o pět set let. “Nacházeli se zde slumy, polorozpadlé domy, neexistující infrastruktura a obyvatelstvo bylo zubožené. Úžasné, kam jsme se dokázali za pět set let posunout,” píše se ve zprávě z výpravy. Nyní se plánuje rozsáhlá expedice do budoucnosti, vědci se zatím stačili podívat pouze sto let vpřed a jejich zpráva je jasná: “Rusko je furt tu, je to dobrý”. Že se Rusko stává vědeckou velmocí našim čtenářům nemusíme připomínat. Je zde cítit určitý tlak i národní hrdost a povinnost, získat konečně první Nobelovu cenu za vědu. Před nedávnem jsme vás například informovali o nové superslitině hliníku a aluminia.


Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.