Možná koalice demobloku krachla kvůli ananasu na pizze!


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Další pokus o sjednocení demokratické opozice proti Andreji Babišovi skončil krachem. V pořadí již osmnáctý pokus zakopat válečnou sekeru, chytit se vzájemně za šulína a vyhrát příští parlamentní volby ztroskotal na hádce o Hawaii pizzu. Tu si na jednání nechali objednat Piráti, jakožto progresivně smýšlející lidi. Poslanci za ODS poté protestně opustili sál, jelikož nesouhlasí s tak nechutným úpadkem tradičních hodnot.

Opozice mluví o potřebě se sjednotit a porazit Andreje Babiše již od minulých parlamentních voleb. Místo kýženého výsledku jsme se však pokaždé dočkali naprosto bizarních sporů kvůli maličkostem. První jednání skončilo neúspěšné poté, co Miroslava Kalouska rozhořčilo, že poslanci za STAN nedodržují nepsané pravidlo obsazení každého druhého pisoáru, ale mačkají se co nejblíž a snaží se vést konverzaci. Vít Rakušan za STAN kontroval, že někteří poslanci z TOP 09 zase neví, k čemu slouží záchodová štětka. Vzniklou situaci se pokusil uklidnit předseda ODS Petr Fiala, ale jeho sucharské mumlání o jednotě a síle nikoho nezajímalo. Kníže Schwarzenberga dokonce Fialova intonace uspala. Jednání skončilo usnesením, že by se předseda ODS mohl živit jako alternativní anesteziolog.

Spánek patří mezi oblíbené volnočasové aktivity knížete.

Současná vyjednávání vypadala zprvu slibně. Stranám se povedlo překonat mnohá úskalí a zdánlivě neřešitelné situace. Jen dvanáct hodin zabralo vyřešit, zda na chlebíčky dát pochoutkový, nebo bramborový salát. Piráti si však o obědové pauze následující den nechali doručit pizzu. Nikomu to zpočátku nevadilo, dokud nevyšlo najevo, že jde o pizzu Hawaii. Podle očitých svědků na ní bylo více ananasu, než min ve Vietnamské válce. Ihned poté se rozhořel spor mezi Piráty a ODS, která považuje ananas na pizze za projev barbarství a pošlapání tradičních hodnot. Na protest odešli poslanci za ODS v čele s Petrem Fialou z jednací síně, ten poté rázně práskl dveřmi, až opadla část omítky. Ihned poté se do místnosti vrátil a omluvil se, že práskl dveřmi, načež opět opustil místnost.  K ODS se přidala i KDU-ČSL, které si doteď nikdo nevšímal, neboť ji všichni mají za prodejnou děvku bez názoru a chuti, která půjde s každým. “Kdyby tu bylo jedenácté přikázání, zakazovalo by žrát pizzu s ananasem,” nechal se slyšet novopečený předseda Marián Jurečka.

Ivan Bartoš si pochutnává na svém obědě. Ananas na pizze 2020, ztorrentováno.

Nyní je vše opět ve starých kolejích. Strany si vzájemně nemohou přijít na jméno a poslanci, hrajíce si na internetové kulturisty, si posílají rambo vzkazy přes sociální síť Twitter. Mezi nejpopulárnější témata patří, kdo dříve zruší všechny nesmyslné zákony, zavedené současnou vládou. Zároveň se předbíhají s velkohubými prohlášeními, kdo je větší nekámoš s Andrejem Babišem a kdo si s ním přestal na písečku hrát jako první. Tato rivalita však na internetu také končí, ve sněmovně naprostá většina šoupe nohama.

Celou situaci se zájmem sleduje zpovzdálí Tomio Okamura, který nikdy nepohrdne příležitostí posbírat politické body zadarmo. Již třikrát se pokusil k celé situaci vyjádřit a přidat se k jedné ze stran, avšak pokaždé se zatím setkal s pobuřujícími reakcemi svých příznivců. Status se proto rozhodl smazat a nyní vyčkává další vhodné příležitosti.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.