Víme první! Kim Čong-un je zároveň živý i mrtvý!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 7 minut.

Po několika týdnech nejistot, kdy svět spekuloval o tom, zda je vůdce severokorejské mocnosti stále naživu, jsme se konečně dočkali nějakých konkrétnějších informací, co se vlastně Kim Čong-unovi stalo. „Podle všeho je Kim mrtvý i živý zároveň,“ vysvětlil nám profesor Schrödinger, který byl členem týmu specialistů z Číny, kteří na diktátorovi provedli takzvanou krabicovou terapii. KLDR plánuje lidem ukazovat dvojníka, než se Kimův zdravotní stav zlepší.

Severokorejská vláda vylezla s barvou ven až po třech týdnech, kdy se Kim nezúčastnil narozenin svého dědečka, sedmi testů jaderných hlavic země – vzduch – zase vedle a tradičních oslav konce hladomorů, kdy je konzumována tradiční polévka tfuj z vyvařených ponožek. „Kim je živý! Možná mrtvý, ale v našich srdcích žije dále. Ne, určitě je živý,“ zareagoval na náš přímý dotaz velvyslanec Severní Koreje v Praze Khing Ping. „Je nepřijatelné připouštět si variantu, že by čínský tým společně s profesorem Schrödingerem selhali!“ Podle Khing Pinga nicméně i severokorejský národ žije v obavách o svého vůdce, který se na veřejnosti neobjevil již téměř měsíc. Proto národní televize po třech týdnech přinesla vůbec první dokumentární pořad o životních úspěších profesora Schrödingera, což ovšem nevzdělaný národ ještě více zmátlo, a v hlavní provincii Pchjongjangu vypukly nepokoje, neboť se demonstranti domnívali, že Schrödinger přeoperoval Kima na kočku a zamkl jej do přepravky.

Kim je podle profesora Schrödingera mrtvý i živý zároveň

„Tuhle situaci musím bohužel potvrdit, ale zároveň dodávám, že jsme ji již vyřešili,“ nechal se slyšet ministr vnitřní bezpečnosti generál Khru thyk R´tek. „Chápeme, že se na jednu stránku snažíme udržovat národ co nejméně vzdělaný, což málem stálo našeho milovaného diktátora život, na stránku druhou takto ušetříme téměř čtvrtinu rozpočtu na důležitější projekty,“ obhajuje Khru thyk R´tek ambiciózní projekt zlaté nukleární bomby, která měla Američany několik vteřin před explozí nadosmrti oslepit svojí září. „Rozvášněnému davu, který nadevše miluje našeho diktátora Kim Čong-una jsme nakonec vysvětlili, že Kimovi skutečně nenarostly chlupy. Když to ani poté nepochopili, dali jsme rozhlásit, aby se každou sudou hodinu oslavoval Kimův skvělý zdravotní stav, zatímco každou lichou je pak oplakáván,“ popisuje generál aktuální schizofrenní situaci v Severní Koreji. Podle nepodložených informací přeběhlíků jsou prý zejména přechody mezi frenetickým smíchem ve tři ráno na kvílivý pláč obzvláště znepokojivé, ale co byste chtěli po týdenním emočním maratonu bez spánku.

Každou sudou hodinu oslavuje severokorejský lid zdraví Kim Čong-una

Severokorejský lid to snáší, jak je ostatně obvyklé, s klidem. A to přestože Kim doposud před svým národem od lékařského zákroku nevystoupil. Prakticky jediné informace o zdravotním stavu může podat tedy pouze lékařský tým v čele s profesorem Schrödingerem. „Byla to náročná operace pro každého z nás. Včetně Kima. Nikdo od začátku netušil, jestli se zdaří a vlastně ani teď nevíme, jak to všechno dopadlo,“ přiznává profesor Schrödinger. Podle jeho slov byl Čínský tým povolán do Severní Koreje po tom, co v rukách bouchla Kimovi jaderná petarda. „To by se jeden posral,“ popisuje údajnou ránu dělobuchu Khru thyk R´tek. Podle nepodložených informací se Kim nejenže posral, ale po úleku mu klekla i herzna.

Každou lichou hodinu je oplakáván zdravotní stav Kim Čong-una

„Ke Kimovi jsme se dostali až po sedmi hodinách. Byl sice poměrně bledý, nereagoval na okolí, nehýbal se, chyběly mu ruce a jeho tělesná teplota se blížila šestnácti stupňům celsia, ale podle přítomných generálů je to jen důkaz toho, jak stoicky klidný dokáže být Kim i v takovýchto stresových situacích. Nenechali jsme nic náhodě a jako správná čínská delegace jsme ho pro jistotu nakazili ještě koronavirem,“ popisuje první shledání s diktátorem Schrödinger. „Je teda pravda, že mi nepodal ani ruku, ale s ohledem na situaci to bylo samozřejmě pochopitelné. Po rychlé poradě s ostatními členy lékařského týmu jsme se rozhodli pro urychlenou krabicovou terapii a šoupli Kima do penálu.“

Kim v revitalizačním penálu

Z dostupných informací je zřejmé, že revitalizační krabice bude uložena vedle ostatků Kimova otce a dědy dokud se jeho stav nezlepší natolik, aby sám vstal a vyšel znovu mezi lidi. Do té doby bude před severokorejský lid předstupovat Kimův dvojník, který se právě zotavuje z náročných plastických operací. Severní Korea zároveň odmítla oficiální návštěvu českého premiéra Andreje Babiše, který podle svých vlastních slov v České republice zachránil tisíce mrtvých. To podle všeho ale není potřeba, protože Kim mrtvý není, jen odpočívá v pokoji.

 


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi