Vláda schválila dotace na chůdy


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Vláda schválila novelu zákona o dotačních podvodech a ta nyní prošla sněmovnou. Novela prošla jako poslanecký návrh leprikona střední velikosti, Patrika Nachera známější pod zkratkou skútr. Podle současného znění zákona tak bude mít právo na dotaci v případě zakoupení chůd každý hobbit, trpaslík nebo šotek o velikosti nižší než 50 centimetrů. Za tímto účelem bude také zřízen nový dozorující orgán “Úřad pro míry a váhy neuvěřitelně malých bytostí”. Novela také zavádí zdvojnásobení dotací na pěstování řepky olejky a legalizaci minulých i budoucích dotací na Čapí hnízdo. Opozice novelu zákona kritizuje, protože na dotaci na chůdy zřejmě dosáhne pouze její předkladatel Patrik Nacher.

Vláda po dlouhém jednání povolila tlaku odborné veřejnosti a trpasličí legie, jejíž zájmy reprezentuje Patrik Nacher a schválila v Poslanecké sněmovně novelu zákona o dotačních podvodech. Nově tak může jakýkoliv Patrik Nacher nárok zažádat o dotaci na chůdy a stát mu ji poskytne až do výše 250,85 %. Novela má za cíl podpořit lidi trpící svým malým vzrůstem a jménem. Naší redakci se podařilo vyzpovídat jejího předkladatele Patrika Nachera. “Jsem velmi rád že Poslanecká sněmovna tuto novelu schválila. Odborná veřejnost na vládu v ohledně tohoto problému tlačila již velmi dlouhou dobu a konečně jsme to dokázali. Je to satisfakce pro všechny malé lidi. Nedokážete si představit kolik problémů v životě díky svému postižení zažívám. Například včera jsem se byl ráno projít ven a než jsem slezl schody, bylo už poledne. Před domem jsem si řekl, že půjdu do parku, ale po cestě mě pochcal hlavu pes, který si mě spletl s patníkem. Díky chůdám budu mít já a další lidé se stejným hendikepem konečně šanci na normální život.”

Patrik Nacher zkouší chůdy, které si díky dotacím již brzy zakoupí

 

Novela zákona počítá s vytvořením úřadu čítajícím 40 nových úředníků, který bude rozhodovat o přidělování dotací. Zaměstnanci úřadu budou vybaveni lupami, a pravítky pro přeměřování žadatelů kdy následně vyhodnotí oprávněnost přidělení dotace či nikoliv. Celou situaci však kritizují téměř všechny opoziční strany a jednohlasně prohlásili zákon za účelový a diskriminační, jelikož žádné leprikony nezaměstnávají. Někteří zástupci opozice šli ještě dál a prohlásili, že trpaslíci jsou ze všeho nejhorší a že je od teď budou chytat. Zákon momentálně čeká na podpis prezidenta republiky

Post Author: Hermor

Neustále opilá a zdrogovaná kreatura, která zapomněla, na jaké planetě a v kterém století se nachází. Obvykle jej můžete potkat na hlavním nádraží v Praze, jak po vás chce drobák. Vyznavačem názoru, že nejlepším lubrikantem jsou dětské slzy.