Protesty v Area51: Kvůli koronaviru musí příchozí mimozemšťané zůstat 14 dní v karanténě

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

„Já jsem přiletěl z Betelgeuse. Nic jako koronavirus tam ani nemáme,“ protestuje šedý retikulin Kal El, který si vybral Zemi jako svoji destinaci pro dovolenou. „Proč bych tady na základně měl trčet dva pozemské týdny jen proto, že nemám z mojí planety potvrzení o neinfekčnosti,“ zuří intergalaktický host, který se těšil na dovolenou plnou zážitků, vyšlapávání geometrických obrazců do lánů pšenice, focení památek, létání nepovolenou rychlostí a nezákonnými únosy krav. Namísto toho už čtvrtým dnem společně s dalšími mimozemšťany protestuje proti nesmyslnému zadržování na základně v oblasti 51. Situace se dokonce vyhrotila natolik, až v tajné základně vypukly nepokoje. Organizátoři masových protestů chtějí poukázat na neoprávněné zadržování mimozemských entit a upozornit na to, že i na mimozemských životech záleží.

V oblasti 51 se aktuálně nachází asi stovka nasraných mimozemských dovolenkářů, kteří se dožadují svých mimozemských práv.

„Teď tu byli,“ ukazuje kuchařka na zdevastovanou kantýnu. „Rozházeli židličky, sežrali všechnu sůl, převrhli bustu prezidenta Trumana a ukradli podnosy na jídlo,“ stěžuje si zaměstnankyně stravovacího úseku. Právě plastové tácy byly záhy asi stovkou mimozemských útočníků použity jako improvizované zbraně, když se skupina návštěvníků pokusila umlátit ochranku a podhrabat se pod plotem s vysokým napětím. „Samozřejmě si to dělají jenom horší. Dost na tom, že jsme jim ustoupili a nemusí nosit roušky. Stejně jim na ksichtu, kvůli absenci nosu, nedržely,“ míní velitel základny George Hammond. „Pokud na naši planetu někdo přicestuje, musí jednoduše dodržovat naše pravidla a zákony,“ domnívá se.

Pitva mimozemšťana, která proběhla zaživa a bez anestezie, je dodnes pokládána jako jedna z největších křivd lidstva proti mimozemským bytostem. Lékařský tým přitom nepřišel na nic jiného, než že šedý retikulín chutná jako kuře.

Mimozemští dovolenkáři se přitom brání tomu, aby bylo vyšetření provedeno přímo za základně, což je ale pravděpodobně dáno historickými předsudky, zejména pak událostí Rosewell, která se v mimozemských návštěvnících zaryla především jako ‚ta odsouzeníhodná záležitost, kdy pozemští lidé šťourali do havarované posádky lékařské nástroje a nakonec je namleli do buřtů‘. „Nic takového. Nikdo do nás nebude dloubat ničím ostrým, ani tupým,“ pevně si stojí za svým Kal El, který byl svými soukmenovci zvolen jako oficiální leader povstání. „S manželkou Val Erií a dětmi jsme se na dovolenou fakt těšili. Chtěli jsme třeba navštívit Egypt a vyfotit se u pyramid, o kterých pozemšťané stále nemají páru co jsou zač a jak fungují. O nějakém ostřelování velkoměst si taky můžeme nechat leda tak zdát.“ Kal El přitom zvažuje žádat po cestovní agentuře náhradu, která je prý dostatečně neupozornila na to, že planetu Zemi obývají kreténi. Jeho karanténa totiž končí v poslední den jejich dovolené. Do Betelgeuse se přitom nemohou vrátit, protože by naopak mohli zavléct nákazu na další planetu. „Jsme tu jako ve vakuu. Nemůžeme domů ani ven,“ shrnul neutěšenou situaci Kal El.

Plukovník Hammond chce navzdory špatným událostem zajistit mimozemšťanům pěkné vzpomínky na Zemi.

„Aktuálně čekáme na schválení vlády, která by nám sem měla poslat nějaké muže v černém,“ vysvětluje Hammond. Je pravděpodobné, že pokud by se výtržníkům podařila promazat krátkodobá paměť, nepokoje by utichly. A pokud jim namísto toho kolegové vloží vzpomínky plné obrazců v polích a vybombardovaných měst, nemusel by být do příštích let ohrožen ani meziplanetární cestovní ruch.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi