Ministerstvo zdravotnictví opět uzavře kvůli koronaviru školy. Tentokrát se žáky uvnitř

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

„Jelikož se koronáč šíří rychleji než drby o paní Motyce a tom, kdo jí aktuálně rozrývá zahrádku, rozhodli jsme, že od pondělí opět uzavřeme školy. Na jaře jsme se ale poučili a abychom předešli zameškání povinné školní docházky a učitelé se nedostali s výukou do skluzu, budou zároveň žáci zavřeni uvnitř těchto vzdělávacích zařízení – s rodiči se budou setkávat například prostřednictvím videokonferencí,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch v oficiálním prohlášení.

Spacák, karimatka, pyžamo a kartáček na zuby – celý seznam věcí, s kterými se děti v pondělí mají dostavit před brány škol, budou zvěřejněny na oficiálních stránkách jednotlivých institucí

Opatření se bude týkat škol základních, středních (též gymnázií) i vysokých. Školky a studenti Vysoké školy života byli ze seznamu vyjmuti, jelikož jim individuální výuka prospívá více. Rodiče vítají novinku s nadšením, učitelé již méně a dětí se nikdo (kromě nás!!) neptal. Vysokoškoláci zejména oceňují, že v době ekonomické recese ušetří za náklady na ubytování a plánují proměnit své alma mater na squaty již v průběhu víkendu. „Od doby, co se zavřela Klinika, a demonstrace za klima už přestaly být cool, neměli jsme kde vařit veganský guláš, rozdávat lásku a ani pořádat autorská čtení lesbickoanarchistické abstraktní poezie. Jsem ráda, že se spolužáky ze semináře o propojení gender studies a teorii strun budeme zase moct trávit více času!“ sdělila nadšená studentka FF UK našemu redaktorovi.

Žáci základních a středních škol takové nadšení nesdílí, podléhají totiž během pobytu na pozemcích školy mnohem přísnějšímu režimu. Kromě roušek, rukavic a preventivních exterminací v případě projevení příznaků nemoci je kladen důraz například i na sezení a večerku přesně o půlnoci. Vědci totiž zjistili, že COVID-19 si oproti jiným virům vybírá na koho, lidově řečeno, „skočí“ – a do půlnoci je vyloženě líný cokoli dělat. I hodiny tělocviku tedy budou omezeny na aktivity, které lze provádět vsedě – MZ ve spolupráci s ministerstvem školství sestavilo seznam doporučených sportů, na kterém mimo jiné figurují tichá pošta, pasivní frisbee, kompetitivní masturbaci a pivní pong.

Ministerští úředníci mysleli i na záležitost společného školního stravování. V rámci snahy o zamezení přítomnosti příliš velkého počtu žáků v jedné místnosti zároveň budou školní obědy organizovány na tzv. směny. Průměrná základní škola o zhruba 700 studentech bude tedy rozdělena na tři části, které se prostřídají během pracovních dnů, žáci tak budou jíst zhruba jednou za tři dny. O víkendu školní jídelny logicky v provozu nebudou, jelikož v tyto dny neprobíhá ani výuka.

Učitelé nebudou nuceni zůstávat ve školách přes noc, nebudou totiž na výuce přítomni vůbec. Vyučování bude od pondělka probíhat prostřednictvím defektivních kusů z továrny na sexuální roboty, které jako štědrý dar českému školství poskytl technologický magnát Elon Musk. Elektronické loutky v životní velikosti tak budou, navzdory např. chybějícím končetinám či nesouměrnému poprsí, nahrazovat výklad, který jim příslušný vyučující pouze pošle mailem a robot ho přetlumočí dětem. Smlouva na voiceover je již sjednána s bývalými hvězdami dětského pořadu Kouzelná školka.

Michal Nesvadba se seznamuje s novou kolegyní Natašou, mezi dětmi populární František bude v hodinách figurovat jako její asistent

K překvapení veřejnosti ministerstvo zdravotnictví připouští možnost školních výletů. Tyto budou též organizovány za pomoci moderních technologií – webový nástroj Google Street View Premium, který ve své placené verzi nabízí též jako přidanou hodnotu pachy okolního prostředí, zavede žáky do většiny exotických destinací naší vlasti.

Pokud se nové opatření ukáže jako účinné, uvažuje vláda o jeho postupném implementování do tradičních školních vzdělávacích metod. Projekt s pracovním názvem „Dítě vychovává celá vesnice vrátná a školník“ leží nyní na stole na ministerstvu školství.


Post Author: Valhalla

Frigidní nymfomanka, sběratelka fašounkovských nudes. Ráda používá velká slova, avšak zřídkakdy tak velká jako její komplexy. Pracuje pouze za úplatu či pod pohrůžkou brutálního násilí - to by si totiž nenechala ujít. V přestávkách mezi docházením na přednášky o Gender studies a souložením pro charitu též píše články na Paralelní listy - s pravidelností blížící se menstruačnímu cyklu Heleny Vondráčkové.