Vojtěch Filip skončil v nemocnici po otravě repelentem na komáry

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Ve vážném stavu v nemocnici skončil předseda KSČM Vojtěch Filip, po otravě repelentem na komáry. Vše nasvědčuje tomu, že si Filip nepřečetl příbalovou informaci a po zamoření bytu repelentem se skácel k zemi jako režim v roce 89. I přes veškerou snahu lékařů je Filip bohužel stále naživu. Pravděpodobně si také neodnese žádné trvalé následky kromě středně těžkého poškození mozku s diagnózou komunista. Tato kondice se však u předsedy KSČM zřejmě vyskytovala již před tímto incidentem. Zatím není známo, zda se chtěl Filip zbavit hmyzu nebo repelent použil v rámci mocenského boje uvnitř strany.

Záchranáři byli přivoláni do Filipova bytu včera krátce po poledni. Vzhledem k rudým stěnám uvnitř Filipovy garsonky se zprvu domnívali, že se nachází v nevěstinci. “Říkali jsme si, že to zas někdo trochu přehnal s viagrou a má z péra sbíječku. Takového obřího čuráka jsme ale fakt nečekali.” shrnul první pocity jeden z přítomných zdravotníků, Jiří Svoboda. Zároveň potvrzuje spekulace o tom, že zdravotníci po ověření totožnosti příliš nespěchali. Při jejich příjezdu vykazoval předseda stále známky života. Rozhodli se tedy několik hodin počkat, zda se jeho stav nezmění, ideálně k horšímu. I přes veškerou prokrastinaci, diletantství a zanedbávání svých pracovních povinností se stav předsedy KSČM nezměnil a záchranáři ho tak museli odvézt do nemocnice.

Repelent Off! Vojtěcha Filipa doslova vypnul lépe než pravý hák od Vitalije Klička.

Po převozu byl Filip umístěn na jednotku intenzivního nezájmu, konkrétněji do kumbálu ve třetím patře. Odtud byl po neúnavném několikahodinovém bušení smetákem na dveře převezen na standardní pokoj. Přítomnost předsedy komunistů se nelíbila dalšímu pacientu na pokoji, kterým byl osmdesátiletý důchodce Bohdan Pelikán. Podle zdravotního personálu častoval důchodce Filipa takřka nepřetržitě nevybíravými urážkami. “Napálim tě ty kanále jeden komunistickej, prašivej a vy čuráci jděte taky pryč, ste ho měli nechat chcípnout na chodbě, kanála,” řval údajně na adresu komunisty Pelikán. Když jeho požadavek na odvezení Filipa do márnice nebyl splněn, vypojil si důchodce přístroje ze zásuvky a protestně zemřel.

V současné době se bohužel Filipův stav i přes šikanu ze strany zdravotnického personálu zlepšuje. Podle lékařů mu byla naordinována speciální dieta inspirována komunismem. Ta sestává z prázdného podnosu s tvrzením, že se příděly oproti včerejšku zvýšily o dvacet procent. Dále i přes fakt, že byl Filip otráven, mu byla nařízena rehabilitace za pomocí pendreku pohotovostního pluku SNB. Pro navození příjemného a známého prostředí, které je dle lékařů k zotavení velice důležité, byl upraven také samotný nemocniční pokoj. Došlo k zazdění okna, vytrhání linolea, odvezení všeho nábytku a nahrazení nemocniční postele kusem rozloženého kartonu. Naše redakce se chtěla za Vojtěchem Filipem vypravit, ale dle primáře oddělení má předseda komunistů naordinovanou samotku a žádné návštěvy tak několik příštích let přijímat nebude. Případné propuštění z nemocnice záleží na tom, zda se Filipův stav dostatečně zhorší.


Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.