Sněmovna bude po stížnosti Patrika Nachera bezbariérová. Nedosáhl na pultík.

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

Za skandální označil bezbariérové vybavení Poslanecké sněmovny předseda české buňky SPOŽÚS (Společnost pro Pozvednutí Občanské a Životní Úrovně Skřítků) Patrik Nacher, který byl opakovaně kritizován za to, že se za dobu působení ve Sněmovně ani jednou nepřihlásil k hlasování. Podle Patrika Nachera je tristní, že česká civilizovaná společnost nepočítá s tím, že může být politik menšího vzrůstu než třicet centimetrů, a vnímá to jako jasnou diskriminaci.

Na snímku je jasně vidět, že za pultíkem není Patrik Nacher vůbec vidět. Do budoucna by tento hendikep kohl řešit systém důmyslných žebříků. Patrik si od toho slibuje nejen proslovy, kterými kolegům vytře zrak, ale snad se zvládne i přihlásit k hlasování o důležitých zákonech-

S nebývalou dávkou přehlížení se v posledních letech setkává Patrik Nacher v Poslanecké sněmovně. Kvůli jeho nepříliš vysokému vzrůstu mu totiž dělá mimořádně velké potíže vyšplhat se včas nejen k řečnickému pultíku, ale i zúčastnit se samotných hlasování o důležitých zákonech v České republice. „Jednoduše není možné, abych se ve vyhrazený čas vyšplhal k mikrofonu. Když už se mi to konečně podaří, je obvykle časový limit u konce,“ stěžuje si Patrik Nacher, který v tomto směru opakovaně kritizoval organizační vedení Poslanecké Sněmovny. Podle Tomia Okamury však je Patrik Nacher jen ZkůTr, a hledá záminky pro to, aby mohl svým kolegům okopávat kotníky.

Přestože je Patrik Nacher velký duchem, jsou mu přidělovány zpravidla jen malé úkoly. Tady například na předvolební akci (2014) roznáší vizitky.

Liché jsou ovšem například i prosby Patrika Nachera, aby byly na toalety v budově instalovány dětské pisoáry. Marně. Jako by nestačilo, že Patrikovi čvachtají boty kvůli pochcaným špičkám, ještě se setkává s šikanou ze strany Mlátičky Zdeňka Ondráčka, který jej na hajzlech téměř každý den drží pod krkem a vyhrožuje mu slovy „Pocem ty jeden mrňavej zmrde, kde máš zašitej hrnec se zlaťáky?“ Otřesený Patrik Nacher přiznává, že to Ondráčka vždy po půl hodině přestane bavit, ale od jisté doby si nosí do práce svačiny dvě, protože mu jednu Mlátička pravidelně ukradne. „Na moje stížnosti nikdo nebral zřetel, proto jsem požádal o oficiální audienci u pana prezidenta, kterému jsem si chtěl osobně vysvětlit složitou roli trpasličích poslanců,“ svěřuje se Patrik Nacher.

Tentokrát Patrik svačinu před zlotřilým Ondráčkem ubránil!

 

„Prezident si pro návštěvu zástupce hnutí SPOŽÚS vyhradil ale pouze půlhodinu, a proto bylo panu Nacherovi povoleno, aby své dětské Ferrari nezaparkoval před budovou, jak je tomu zvykem, ale dojel s ním až do kanceláře prezidenta,“ odpověděl na náš dotaz mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček, který setkání prezidenta s Patrikem Nacherem popsal jako milé setkání, a nebýt incidentu, kdy se Miloš Zeman domníval, že za ním přišel sirotek z Klokánku a dožadoval se, aby si mu Patrik Nacher sedl na koleno a koukal se s ním na videa z Alabamy, klidně by Jiří zveřejnil na Twitteru fotografií více.

Patrik Nacher směl zcela výjimečně dojet se svým Ferrari až do kanceláře prezidenta.

Určité pocity nekonformity ostatně pociťoval i Patrik Nacher, který setkání popsal jako se „smíšenými pocity“. Když se konečně podařilo panu prezidentovi vysvětlit, že se Patrik na žádná videa dívat nepřijel, ale potřebuje řešit neustálé přehlížení osob s menším vzrůstem, prezident sice hloubavě naslouchal, panuje ale zároveň určité podezření, že většinu času jednoduše spal. „Navíc moje Ferrari použil jako popelník a domníval se, že je to pro něj dárek. Zvědavě si ho prohlížel a tvrdil, že takovej popelník nechce, protože vypadá jak kabelka nějaké kundy,“ s úlevou popisuje Patrik Nacher návštěvu u prezidenta, a okolnosti, díky kterým mu nakonec funkční model o velikosti 100:1 zůstal ve vlastnictví.

„Tak víš co, Rejpale? Vyřiď Sněhurce, že se na to podívám,“ rozloučil se prezident s Patrikem Nacherem a příslibem toho, že trpasličím horníkům zdvojnásobí příděly chleba. „Není to úplně něco, s čím bych byl naprosto spokojen, ale pan prezident ukázal zatím největší zájem na řešení problematiky trpasličích poslanců,“ uzavírá Nacher.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi