Mexičané oslavují Trumpovu prohru. Strhnou jeho homeopatickou zeď!


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Prezidentské volby v USA se chýlí ke konci. Svět napjatě očekává vypuknutí 2. Občanské války a Donald Trump právě pokořil rekord Jiřího Ovčáčka v počtu afektovaných tweetů za minutu. Avšak Spojené státy nejsou ve vyhrocené situaci samy. Už včera vyrazil z mexického města Chihuahua průvod tisíců hispánských migrantů s úmyslem strhnout Trumpovu zeď pomocí zábavní pyrotechniky. Nemohli ji však nikde najít.

Křepčící Mexičan se právě snaží odstřelit Trumpovu homeopatickou stěnu, která již několik let brání Hispancům v nelegální migraci

„Naše akce málem skončila nezdarem. Vyrazili jsme brzy ráno směrem na severovýchod. Několikrát jsem zapochyboval, zda se nám neztratil směr, ale když se na obzoru ukázal Dallas, s hrůzou mi došlo, že jsme ji museli minout. Celé jsme to prošli tam a zpátky ještě jednou, ale po zdi ani stopy. Hledali jsme dokonce i vlevo dole u San Diega,“ sdělil naší redakci ochotně organizátor průvodu Jesús Enrique.

Kam se zeď poděla? Abychom našli odpověď, tak se musíme vrátit do roku 2016. Donald tehdy veřejně sliboval postavit třímetrovou zeď okolo čehokoliv, z čeho ucítí vůni tacos. Jenže jako miliardář netušil, že většinu zednických prací v USA dělají hispánští migranti, kteří ovšem neměli na území Spojených států povolený vstup. Stavařská krize zasáhla USA v posledních letech tak drtivě, že se v odlehlých místech začalo znovu stavět za pomoci bláta a hlíny. Kongres krach rozpočtu pro rozvoj nechtěl připustit a plán nechat za stavbu zaplatit samotné Mexiko také nepadl na úrodnou půdu. Tím spíše, když si zeď museli za vlastní peníze mexičtí zedníci sami postavit.

Donald Trump obdivuje svoji homeopatickou zeď, kterou mu Mexičané sami zaplatili a postavili

Heslo „Není všechno zeď, co se tyčí“ proto musel Donald osobně přepsat na webu Urban Dictionary. Posvětil si tak nenápadnou záměnu zdi za plot. Z důvodů úspory byl zvolen moderní, minimalistický typ Nache-R. „Zcela pohřbený ve vysoké trávě svojí přítomností zaskočí nejednoho migrujícího hispánce,“ prohlásil hrdě Donald Trump při slavnostním odhalení roku 2019. Během slavnostního uzavření mexických hranic tak demonstrativně rozmlátil flašku šampíčka o homeopatickou zeď, jakou svět neviděl.

Tehdy se přítomní novináři jali ukořistit snímek stavebního skvostu, avšak po půlhodině hledání o něj ani nezakopli. Na místo proto umístili fotopast pro případ, že by se plot náhodou ukázal. Pořízený snímek jsme pro vás obdrželi od vedení CNN.

Nastražená fotopast zachytila tři čupakabry a důkaz plíživé hispanizace Spojených států

Celkem bylo tedy postaveno za poslední 4 roky přesně 15 mil (24 kilometrů). České ministerstvo dopravy již kontaktovalo vládu USA s prosbou o pomoc. Rádi by dosáhli alespoň poloviční efektivity při stavbě dálnic na našem území. Spojené státy proto nenechaly nic náhodě a na každém dvacátém kilometru instalovali francouzského mima, který mezi sedmou hodinou ranní a pátou odpoledne předstírá neproniknutelnou stěnu.

Podle Pierra je dělání zdi na plný úvazek sice nudná práce, ale dobře placená.

„Když to tak shrnu, Donald Trump je skutečně muž, který dodrží své slovo,“ míní Jesús, který se vrátil zpět ke zdi po tom, co omylem překročil hranice a zabloudil hluboko do vnitrozemí Spojených států. „Na rozdíl od ostatních politiků nezapomněl na své předvolební sliby a do puntíku je splnil. Jeho plot bezpečně zabránil migraci financí USA do perspektivnějších projektů. A my ji teď do základů zničíme,“ vysvětluje nám Jesús s krumpáčem v ruce, který hodlá ze zbourání zdi udělat mediální happening, ne příliš vzdálený pádu Berlínské zdi. Podle našich informací již z Německa dokonce odletěla Angela Merkel, aby vystoupila na hromadách sutě homeopatické zdi s proslovem „ich bin ein Mexicaner“.


Post Author: XD

XD je vyznavač moderního umění a k této diagnóze vlastní i potřebné papíry. Jeho grafická kariéra začala, když ve svých 5 letech upirátil Malování. Ve volných chvílích věští z tarotových karet výkyvy na newyorské burze, oddává se platonické lásce nebo kontroluje, zda světlo nepřekračuje rychlostní limit.