BIS vyslyšela Zemanovu žádost a vyzradila mu identitu ruských špionů. Poslala mu zrcadlo

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Na začátku týdne dostal ředitel BIS od prezidenta Zemana SMS s domácím úkolem. Koudelka má Zemanovi dodat jména ruských špionů, detaily aktivních operací, vyšetřit zmizení posledního pudinku z prezidentovy ledničky a zjistit, kde bude na Vánoce nejlevnější Becherovka. Hned druhý den byly na Hrad doručeny hned tři doporučené balíčky nadepsané: “Přísně tajné: Seznamy ruských špionů”. Jeden byl adresován prezidentu Zemanovi, druhý jeho poradci Nejedlému a třetí kancléři Mynářovi. Ve všech se nacházelo kapesní zrcátko. 

“Nazdar cuckari, poslete mi seznam ruskych spionu. PS: Kde bude na Vanoce Becher? PPS: Ktery blbecek mi sezral muj pudink? Dik kundy, Milos.” Takto zněla SMS zpráva, kterou začátkem týdne obdržel ředitel BIS Milan Koudelka. Žádost formou SMS zprávy za nestandardní nepovažuje. Jak Koudelka totiž vysvětlil, jiný kontakt na něj prezident nemá. “Už půl roku mi jeho maily chodí automaticky do spamu. Většina korespondence byly urážky, řetězové maily s dezinformacemi a výzvami ke sdílení tragického příběhu o zesnulé dívence, jinak vás v noci ubodá. Jednou mi dokonce přišel odkaz na dětské porno,” zdůvodňuje blokaci prezidentovy emailové adresy ředitel BIS.

První ze tří požadavků byl již splněn a na Hrad dnes ráno dorazila všem zúčastněným osobám kapesní zrcátka. Zatímco Nejedlý se v zrcátku s přimalovanými prasečími oušky zhlédl v celé své kráse, zrcátko pro kancléře Mynáře doručila pošta v podobě střepů bez návodu k sestavení. Také prezident má problém s odhalením ruských špionů pomocí zrcátka. Přes hustý cigaretový dým v něm totiž nic nevidí. Tuto informaci nám potvrdil i český meteorologický ústav, který uvádí, že vně pražského Hradu můžeme očekávat extrémní smogovou inverzi, která se rozplyne nejdříve po dvoudenním větrání. Prezident si tak bude muset na seznam prozatím počkat.

V diplomatických kruzích se proslýchá, že seznam měl sloužit k tomu, aby mohli být příslušní ruští agenti oceněni státním vyznamenáním.

Situací se bude zabývat i sněmovní výbor pro kontrolu BIS. Podle některých opozičních politiků je totiž nepřijatelné, aby prezident BIS takto úkoloval. “Objasňování okolností krádeže pudinku není v kompetencích kontrarozvědky. Prezidentovu svačinu by měli předně hledat jeho bodyguardi a chůvy v jednom,” vyjádřil se k celé kauze český Steve Buscemi, Vít Rakušan.

Ostatními požadavky se nyní BIS podle jejího mluvčího intenzivně zabývá. Naší redakci bylo po důkladné lustrační prohlídce a inspekci všech vnitřních dutin dovoleno nahlédnout pod pokličku práce operativců. V odpočinkové místnosti centrály BIS právě dva agenti prohlížejí archivní letáky s akčním zbožím v supermarketech a snaží se za pomocí pravděpodobnosti určit, kde bude Becherovka na Vánoce nejlevnější. “Je to mravenčí práce, ale v Penny Marketu by mohl být na Štědrý den Becher za kilo,” shrnuje svou dosavadní práci agent Očko. Osmdesátistránkovou zprávu by měl prezident Zeman obdržet nejpozději příští čtvrtek.



Už tvoji tajmlajnu zavšivil pseudohumor Paralelních listů?

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.