Pražská ZOO instaluje do plexisklového výběhu Volného a Bojka cedulku se zákazem krmení

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Teprve pár dní po instalaci plexiskla kolem míst poslanců Volného a Bojka (též přezdívaných Bob a Bobek), bude třeba jejich výběh upravit. Bob i Bobek si totiž poslední dny stěžují na zejména na ukrutnou bolest bříška. Jak se totiž ukázalo, kolegové poslanci si sněmovní schůzi krátí tím, že do výběhu Volného i Bojka odhazují jídlo. Správa pražské ZOO na plexisklo doplní ceduli, která krmení zakazuje. Porušení bude sankciováno peněžitým trestem a viník bude muset stokrát ručně napsat: “Nebudu krmit ty dva šašky.”

Aktuální stav obou komediantů je podle vrchního ošetřovatele primátů pražské ZOO, Dalibora Banána, stabilizovaný. “Nic jim není, jen se prostě přežrali. Poslanci jim tam furt něco hází, oni pak ze sebe dělají debily, aby dostali více jídla,” shrnul stav Boba a Bobka Banán. Dle jeho slov udělají pro pozornost takřka cokoli. Nelze se tedy divit, že Volný za piškoty předvádí učebnicové kotouly vpřed nebo pasivní šplh o tyči. Ostatní poslanci museli být také již několikrát napomenuti, aby Volného s Bojkem neprovokovali. “Oni jim vždycky ťukají na sklo a pak si je točí, jak dělají opičky a chovají se jako trotlové. Akorát jim nedochází, že o tohle jim přesně jde. Neměli by si jich všímat, asi přes plexisklo natáhneme ještě závěsy,” uvažuje nad zpřísněním opatření Banán.

Bob a Bobek si ze všeho nejvíce libují v pozornosti, kterou na sebe přitahují. I když se snaží vypadat jako idioti, Lubomír Volný v IQ testu porazil automatické dveře.

Ve hře je také rozsazení této problémové dvojice. Poslanec Volný by mohl být přesunut do levého rohu, zatímco poslanec Bojko do pravého. Toto opatření se používá zejména na prvním stupni základní škol a v zásadě funguje. S oběma poslanci se údajně musí jednat podobně jako s dětmi. Nejsou schopni rozumné konverzace a když se jim něco zakáže, naschvál to udělají. Sněmovní ochranná služba musí například po jejich návštěvě kontrolovat toalety. “Už se nám stalo, že ti hajzli vytopili hajzly,” stěžuje si sekuriťák. Všichni, kteří s touto tragikomickou dvojicí přišli do styku se shodují, že když Bob a Bobek nebudou spolu, situace se značně zklidní. “On Marián není špatnej kluk, jen je prostě blbej a pořád se snaží napodobovat Lubomíra. Jednou se takhle snažil dělat kotouly, aby mu někdo hodil aspoň větrník nebo věneček, ale nepovedlo se mu to a zůstal ležet na zádech. Nakonec jsme ho pak museli otočit v pěti lidech,” brání Bojka ošetřovatel Banán.


Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.