Britové unesli Helenu Vodráčkovou. Domnívali se, že tak zažehnají nedostatek fosilních paliv

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

Rostoucí krize fosilních zdrojů se v poslední době projevuje zejména ve Velké Británii. Pod záminkou dokazování sobě samé, jak je na Evropské unii a vlastně i zbytku světa nezávislá, pořádá již druhým rokem národní mistrovství v nabíhání na vlastní vidle. Situace je již dokonce tak kritická, že na zpřetrhané obchodní partnerství navazuje starým dobrým loupením, neboť zima se blíží, a na předměstí Londýna už teď na podzim dochází topné pneumatiky. Právě tyto krádeže vyvolaly v tomto týdnu mezinárodní skandál, neboť Pravěká fosílie byla vylákána z Řiťky a unesena na území Spojeného království. Únosci se mylně domnívali, že přezdívka Hnědé uhlí českého showbyznysu symbolizuje fosilní zásoby pro českou smetánku. Stará raketa po nedorozumění nelenila, a zaslala do Spojeného království sedmnáct žalob, což královna s díky přijala, neboť papír na podpal došel již začátkem září.

Královna právě obdržela novou zásilku žalob od Strážkyně tújí. Právě včas. V paláci vyhasl krb.

„No já jsem z toho naprosto v šoku,“ svěřila se naší redakci nejstarší osoba planety, která jako malá sázela do močálů s trilobity první plavuně. „Jak si jako někdo může myslet, že jsem nějaká fosilie? To opravdu překračuje všechny meze,“ míní Vondráčková, která má ještě teď, několik dní po incidentu, co dělat, aby během podepisování žalob vzteky nerozlámala tužku. Vše přitom začalo podle všeho zcela nevinně a nenápadně.

Za viníka současné krize a nedostatku fosilních paliv je označována Greta. To právě ona všem nakecala, že být zelený, a spoléhat jen na energii ze slunce a větru je nejen in, ale oddálí to zkázu lidstva o celé dvě minuty ročně. Čína na útlum výroby v Británii zareagovala zdvojnásobením produkce a uhlíkovou stopou, která je vidět z vesmíru.

Rekordmanka v počtu trestních oznámení byla ze svého sídla vylákána pod záminkou nahrání nové desky pro její údajnou početnou fanouškovskou základnu ve Velké Británii. Mělo se navíc jednat o kolekci těch nejznámějších odrhovaček, které můžete slyšet ve výtahu nebo v rádiu supermarketu. Prostě melodie, na které je Helena prostě machr, a odmítnout takovou příležitost by znamenalo, že se jí chytne třeba Madonna, nebo nedej bože Lady Gaga. Spěšně tedy opustila svoji milovanou Řiťku a nasedla do automobilu, který ji domnělá nahrávací společnost přistavila k domu. „No dobře. Teď, když o tom přemýšlím, mohlo mi přijít trochu divné, že neposlali limuzínu, ale náklaďák s přívěsem na uhlí, ale stalo se. Já zase tak cimprlich nejsem. Když se mi navíc omluvili, že narychlo nic lepšího nesehnali, protože mě celá Británie vyhlíží úplně nažhavená, prominula jsem i ten pytel a roubík, i tu stahovací pásku, kterou jsem dostala na zápěstí, abych jim nefrnkla někde ve východním Německu,“ vzpomíná Vondráčková, která si ještě dnes rovná natlučená záda od toho, jak se na přívěsu kutálela ze strany na stranu.

Jen díky uměleckému vystoupení Heleny Vondráčkové se české pěnici podařilo prchnout

„Že je něco divně jsem si uvědomila někde ve Francii. Byla už tma. Sundali mě z návěsu, sedli si okolo mě a vystrčili na mě buřty na klacku. Že prej si dají večeři, trochu voraz a pojedeme dále. No to se ví, že mě to dopálilo,“ popisuje vzrušeně Stará raketa. Řidič prý byl u vytržení, když se mu buřt začal nad Vondráčkovu škvařit. „Nakonec se mi podařilo prchnout díky písničce A ty se ptáš co já. No co vám budu nalhávat. Byl to můj životní výkon,“ vysvětluje Vondráčková, která za posledních třicet let protrhávala ušní bubínky už jen z playbacku.

Pro Británii je nedoručení fosilie rána, se kterou království nepočítalo. Černé statistiky předpovídají, že do půl roku se Anglie vrátí do doby temna, za což bude moci mimo jiného i absence fosilních paliv.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi