Diplomatický úspěch: Rusko stahuje vojska. Lídři obou zemí si o Ukrajinu zahrají Dobyvatele


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Krize na Ukrajině má přece jenom diplomatické řešení. Špičky obou států se po intenzivním jednání a několika rozstřelech ve vznešené hře “Kámen, nůžky, papír” dohodly na společném postupu. Oba prezidenti si o Ukrajinu zahrají vědomostní hru Dobyvatel. Mezi soutěžní okruhy budou patřit témata, jako je například dějepis, fyzika a moderní pojetí přípravy borůvkových knedlíků na páře. V posledních hodinách tak můžeme vidět ruské dovolenkáře seškrabávat opalovací krém zpět do tuby, balit zvukařskou techniku, která v posledních měsících neustále vyhrávala hardbass, a pohybovat se po bahnici B1 zpět do ruského vnitrozemí. 

Dosáhnutí konsenzu nebylo vůbec jednoduché. Z obou stran zaznělo mnoho návrhů, jak spor vyřešit. Mezi ně se řadí například turnaj v piškvorkách ministrů obou vlád, skok daleký s patami neustále se dotýkajícími země, lodě, páka, jenga a Člověče, nezlob se, že jsem ti obsadil kus země. Nakonec se obě země shodly na klání v Dobyvateli. I ten byl však až plánem B. Původně se měli prezidenti obou zemí utkat v prestižním turnaji dvou kouzelníků. Tuto variantu však zablokovala ministerstva kouzel obou států. Turnaj by vážným způsobem narušil utajení kouzelnického světa před mudly. “Dovedete si představit, jaké by to mělo následky? Už teď musíme zasahovat u neuvážených kouzelníků, kteří se natáčejí do stories na Instagramu a dalších sociálních sítích,” stěžuje si ruský ministr kouzel Sergej Hokuspokusov. V případě, že tento článek čte někdo nepovolaný, čímž se myslí mudla, může očekávat mírně otrávenou, přesčas pracující návštěvu z ministerstva kouzel. “Zároveň prosíme mudlovské spoluobčany, aby se nezamykali. My na to máme svoje triky, však víte. Jen je to zbytečné papírování, když nás u toho zrovna vidí soused venčící svého zlatého retrívra,” dodává Hokuspokusov.

Celý turnaj bude vysílán divákům živě do celého světa přes internet. Příjmy z reklamy a sponzoringu se rovnoměrně rozdělí mezi obě země. Ukrajina plánuje část peněz použít na financování úvěru ze Zonky na nakoupené válečné vybavení, větší část si poté rozdělí místní oligarchové v dotačním programu “Výpalné I.”. Naopak Rusko plánuje finanční prostředky využít na znovuvybudování válkou zpustošené infrastruktury na dobytém území. “My už počítali s válkou a tím, že to bude všechno rozjebané. Plány měnit nebudem a dobytá území necháme v souladu s plánem vybombardovat,” vysvětluje záměr mluvčí Kremlu, Maria Borščaja. Ruští matematici ve službách prezidenta Putina totiž v hospodě u piva a vodky spočítali, že zdevastovat dobyté území a poté ho obnovit, vyjde levněji, než vytvořit nový plán invaze.

Oba soutěžící se na vzájemný souboj těší. Zelenskyj si dokonce ve vánočním doprodeji pořídil adventní kalendář a každodenním vyloupnutím okénka odpočítává dny do zahájení turnaje. Dle svých slov je optimisticky naladěn, jelikož údajně nemůže prohrát. “Viděl jsem všechny díly Byl jednou jeden život a Byl jednou jeden svět,” neztrácí optimismus Zelenskyj. Jeho protivník Vladimír Putin naopak najal několik koučů z řad internetových diskutérů. “Jsou to erudovaní odborníci, kteří mají ke všemu co říct. S jejich moudrostí to nemůže skončit nevýhrou,” prohlašuje sebevědomě Putin. Souboj v českém znění nabídne v tuzemsku Česká televize. Pořadem nás budou provázet těžké váhy na moderátorském poli, a to sice Robert Záruba a Martin Hosták. Dle miniwebu ČT nebude chybět ani elektronická tužka, nebo rozhovory s experty z internetu.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.