Seriál Prsteny moci proti stereotypům: Významnou roli bude mít Ugandalf Černý

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

S blížící se premiérou jednoho z nejdražších seriálů všech dob začínají na světlo pronikat stále senzačnější informace, které nás připravují na tento středozemní spektákl. Z ověřeného zdroje se nám podařilo zjistit, že krom temných trpaslíků se zde objeví i Ugandalf Černý, coby kouzelník a hlavní antagonista. Tvůrci tvrdí, že zvýšením počtu afroamerických herců se nesnaží jen svézt na vlně paskvilu, kterou před několika lety spustila streamovací společnost Netflix. Důvod je mnohem více epický, protože Ugandalf Černý teprve musí najít svoji cestu ke spáse, než se stane Gandalfem Šedým a následně Bílým.

Nový plakát seriálu Prsteny moci láká na afroamerického Ugandalfa

„Já to pochopitelně schvaluji. Dostanu za to zaplaceno, takže mi to nevadí,“ myslí si Samuel L. Jackson, který je v posledních letech na roztrhání. Nejdříve se objevil před kamerou v Jáklově Žižkovi, kde si rovnou střihnul hlavní roli, a o poledních pauzách si zvládl ještě odskakovat na plac filmového studia Amazon, kde s plnovousem a ikonicky špičatou čepicí ztvárnil mladší verzi oblíbeného kouzelníka ze Středozemě. „Je to poměrně velká role, která se objevuje v každém díle,“ slibuje Jackson, který o své postavě pochopitelně nemůže příliš hovořit, aby nevyzradil zápletku celého děje. Můžeme se ale podle všeho těšit na skutečného stoupence Pána temnot a vyznavače černé magie, který má s Gandalfem, tak jak ho známe, jen pramálo společného.

I když se to na první pohled možná nezdá, slavný hollywoodský herec Samuel L. Jackson a režisér trilogie Pán prstenů Peter Jackson, jsou identická dvojčata

„Lví podíl na tom má pochopitelně i pojem cesta hrdiny. Postavy, které máme tak rádi, se obvykle nerodí, ale formuje je nějaká událost a jejich historie, rozhodnutí a pády,“ vysvětlila naší redakci scénáristka a režisérka Sára Ruman. „Podobné příběhové oblouky jsou pro dílo Tolkiena naprosto nezbytné, a je to i jeden z mnoha důvodů, proč je Středozem místo, do kterého se tak rádi vracíme. Ať již v knihách nebo i na obrazovkách,“ domnívá se Ruman, podle které je příběhový oblouk Ugandalfa pro celý vznikající seriál nosným prvkem, a pomůže nám pochopit osobnost samotného kouzelníka.

Samuel L. Jackson by se měl už na podzim objevit v hlavní roli filmového trháku Jan Žižka

„Něco s černou magií. Víc vám prozradit nechci a ani nemůžu. Rozhodně od toho neočekávejte, že budu bodat do hadrových panenek špendlíky. To by byl budget trochu někde jinde. Níže,“ láká na nový seriál Jackson. „Když se podíváte na filmy mého bratra Petera Jacksona, nenajdete tam ani jednoho temného trpaslíka, asijského elfa rákosníka, ani bratrstvo homosexuálních Hobitů, kteří po generace ohrožují tradiční rodiny lesních skřítků. Nic takového v trilogii Pána prstenů není. Ale v seriálu Prsteny moci ano. Můžete jen hádat, jaké okolnosti povedou k jejich vymýcení,“ potutelně se usmívá Jackson. „A nebo ještě lépe. Prostě si na seriál počkejte, rozhodně nebudete litovat,“ uzavírá známý hollywoodský herec, který si už brousí zuby na hlavní roli v americkém remaku českého filmu Zátopek.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi