Aby se uživil jako zubař, rozjíždí Roman Šmucler prodej plomboniér

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 7 minut.

Neobvyklým způsobem se s nedostatkem pracovních příležitostí rozhodl bojovat pan Roman Šmucler. „Pokoušel jsem se najít i jiná uplatnění, ale byl jsem lidem spíše pro smích,“ míní známý český stomatolog, který se po krátkém fušování do vojenského poradenství vydává na slibnou dráhu prodejce cukrovinek. Očekává, že konzumace takzvaných plomboniér mu nažene zpět do křesel zájemce o spravený chrup.

Takhle už Romana Šmuclera jen tak neuvidíte. V poslední době se místo zubů rýpe raději v politice, bombardérech, epidemiologických opatřeních a ruské propagandě

„Zubaře může v České republice dělat kdejaký idiot. Sám o tom něco vím,“ rozpovídal se Roman Šmucler o pracovních zkušenostech a o důvodech, proč jako prezident České stomatologické komory musí hledat zdroje obživy i mimo zubařské křeslo. „Situace je tak vážná, že na jeden kaz aktuálně čekají tři až čtyři hladoví zubaři. Není proto úplně neobvyklé, aby si stomatolog hledal přivýdělek takříkajíc bokem,“ vysvětluje Šmucler, podle kterého se někteří zubaři vrhají na roznášku pošty nebo obsluhu pokladen v Kauflandu, ale stejně tak je můžeme najít na poměrně vysoko postavených pozicích epidemiologických poradců, vojenských analytiků, politických komentátorů a trenérů české reprezentace. „Patrně za to můžeme poděkovat univerzálnosti zubařského řemesla. Koneckonců už ve středověku byl zubař něco jako všeuměl, a když zrovna nikomu nerval zuby, vykonával povolání kováře, kata nebo víly Zubničky,“ míní Šmucler, který spíše než jako povolání pokládá poctivé řemeslo zubaře za poslání od pánaboha.

Už ve středověku byl zubař vážený člen společnosti, kterému byla odpuštěna nejedna násilnost. Na tomto obrázku ze 13. století zubař odstranil přebytečné zuby i s tlustým střevem

Naneštěstí za to může právě prestiž, jakou si rýpání v cizích zubech získalo po celém světě, neboť být zubařem patří mezi dětská nejoblíbenější povolání, hned po popeláři a kosmonautovi. Zejména tedy u dětí s násilnickými sklony. I to je jeden z důvodů, proč se aktuálně v České republice nachází na sto tisíc zubních lékařů, kteří nemají do čeho vrtnout. „Navíc Nový řád teď začal dávat do vody fluor. Prý proto, aby byly lidské kosti pevnější, ale my z lóže Zubařů dobře víme, že jde jen o pokus zničit náš Řád,“ projevuje svoje obavy Šmucler, u kterého nemůžeme s určitostí určit, jestli má tak skvěle přečtené konspirační weby nebo je rovnou píše. „A abyste věděli, celý ten vymyšlený COVID byl jen pokus o zdecimování poctivé zubařské obživy,“ pokračuje přední český stomatolog, podle kterého Nový řád očekával, že zubaři pojdou hlady, když na ně pacienti budou moci otevírat hubu maximálně tak přes respirátor. „Ale život si prostě najde svoji cestu. Podívejte se třeba na mě. Nemohl jsem zubničit? Tak jsem přešel na jiné oddělení. A i tady se mi dařilo. Denně mi zemřelo i šest pacientů, a to už se musíte ohánět. Ale nikdy jsem si nestěžoval. Práce to byla krutá, ale jsem za ni placený. Mimo jiného i proto, aby bylo určeno, zda pacient zemřel na covid, nebo s covidem. A definitivně bylo plno pacientů, kteří zemřeli i bez covidu. Na to vemte jed,“ dodává Šmucler.

I na zubaře to bylo poměrně zajímavé skóre. Než se provalilo, že zubní kanálky čistil krumpáčem a pneumatickým kladivem

Roman Šmucler se pokládá za inovátora, což pochopitelně musíme potvrdit. Po tom, co Nový řád zjistil, že se stomatologové přes rouškovou krizi přenesli tím, že se nechali přeložit na oddělení inhumace, byla covidová mánie takřka ze dne na den ukončena. Přesto se v ordinaci zubních specialistů fronty zájemců netvořily. Sám Šmucler se pokoušel proto najít i jiná uplatnění. S postupem času však stále častěji získával dojem, že jsou jeho fundované rady lidem pro smích, a že je veřejností chápán spíše jako komik než poslední občas s mozkem, srdcem a levým varletem na pravém místě.

Plomboniéra nabídne hned několik úplně nových příchutí

„Definitivně by se měl čert držet svého zubařského křesla. Právě proto jsem se rozhodl přejít do protiútoku a vpálit všem lobbistům, Novému řádu a Reptiliánům smrtelnou ránu, se kterou nepočítají,“ dme se pýchou Roman Šmucler, který se jako dentista pouští do prodeje čokoládových cukrovinek. „Aby se efekt dostavil co nejrychleji, bude v bonbónech namísto tradiční náplně kamení, střepy nebo třeba kulička alobalu. Jednoduše něco, co vám připomene, že jste si na sladkostech vylámali zuby, a že jste to s prevencí tak trochu zanedbali,“ uzavírá Šmucler, který si je jist, že s takzvanými plomboniérami udělá díru nejen do světa.

 


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi