Gang vandalů sprejuje na vrabce ukrajinské vlajky

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

Jako by nestačilo, že ukrajinské barvy jsou použité doslova na čemkoliv modrém a žlutém, odporná propaganda zavítala i mezi němé tváře, které se nemohou bránit. Gang vandalů po celé České republice začal stříkat sprejem ukrajinskou vlajku na tradiční vrabce.

Přestříkaní vrabci jsou podstatně hlučnější, dělají bordel, a podle policie mají na svědomí několik výtržností, kdy posrali služební auto

Sychravé počasí a úbytek přirozené potravy nutí divoká zvířata přibližovat se stále více lidským příbytkům, aby si vyškemraly něco k snědku. Situace podle všeho využili chuligáni, kteří se začali orientovat na odchyt vrabců, a stříkat na ně barvy ukrajinské vlajky. Hejna zmalovaných drobných ptáků pak dělají nálety na krmítka, kde děsí tiché české maminky. „Chtěla jsem Pepíčkovi ukázat, jak vrabčáci zobou slunečnici z krmítka na balkoně,“ popisuje situaci paní Hrindová, která je na mateřské, ale definitivně ne dovolené. „Za oknem jsme zpozorovali pohyb. Obvykle je tam takový šrumec, když ptáčkům nasypeme plnou misku… nebo když se na zavěšeném loji houpe kocour paní Kadrnožkové z patra nad námi. Ale lůj jsme tam ještě nedávali, takže to museli být vrabčáci. Pepíček se na ptáčky každý rok těší, ale to co jsme spatřili nás naprosto vyděsilo,“ vysvětluje paní Hrindová, proč se její šestnáctiletý syn začal znovu pochcávat. „Vrabčáci na sobě měli ukrajinské vlajky! No úplně mě to naštvalo,“ hřmí naštvaná máma Eva Hrindová, která slibuje krutou pomstu a zakoupila vzduchovku.

Agresivní vrabci s ukrajinskou vlajkou na peří odmítají ke krmítku pustit ubohé české vrabce

Modrožlutí opeřenci se však podle všeho začali objevovat na i na dalších místech České republiky což značí, že se pravděpodobně jedná o organizovanou skupinu delikventů. Hejno zmalovaných vrabců vyděsilo stádo důchodců před místním Kauflandem například v Kroměříži, což neuniklo pozornosti zdejšího samozvaného jestřába. „Je to odporné, vypadají jako drag queen,“ tvrdí nejznámější česká drag queen AnaL Zyrtec Lemplová, která se na vlastní pěst pustila do vyšetřování, ve kterém se plánuje stát porotou, soudcem i katem. „Je na čase říci vládě dost a udělat nějakou demostraci,“ zlostně duní zmalovaná rachejtle a vztekle u toho podupává ortopedickou pantoflí do rytmu ruské hymny. Sama ovšem přiznává, že chytit pachatele při činu bude mimořádně obtížné. Během namátkových kontrol především v místech obydlí voličů demobloku sice v kůlnách a garážích plechovky s modrou a žlutou barvou nalezeny byly, nepodařilo se však spolehlivě prokázat, že by v této podvratné činnosti měli prsty. „Ale to neznamená, že si je neočistili například ředidlem. Moc dobře víme, odkud tato provokace přišla,“ míní Zyrtec Lemplová.

Drag queen AnaL Zyrtec Lemplová plánuje za zmalované vrabce ornitologickou rehabilitaci.

Naštěstí pseudovlastenecká scéna přišla s poměrně rychlým a efektivním způsobem, jak chudáky vrabce vrátit zpět do běžné denní šedi jejich života. Podle Jiřího Černohorského není údajně nic snazšího, než takto poškozeného vrabce znovu odchytit a vymáchat v dehtu a peří z polštáře. Samotní vlasteneční zachránci přiznávají, že drobné ptactvo je po takovém zásahu poněkud rozcuchané, je ale pochopitelné, že budou vrabci otřeseni po tom, co museli několik dnů až týdnů nedobrovolně fungovat jako bannery ukrajinské vlajky.

Takto rehabilitovaný vrabec by měl tišit napětí v české společnosti minimálně po dobu letošní zimy

„Já si naopak myslím, že si to nesmíme jako Češi v České republice nechat líbit,“ burcuje na poplach Zyrtec Lemplová, která již toto odpoledne zveřejnila na Facebooku status ve kterém popisuje, jak tiší šedí vrabci s prázdnými zobáčky pozorují ukřičené zmalované vrabce s ukrajinskou vlajkou na peří, jak okolo sebe rozhazují z krmítek zrníčka. „Já při tom výjevu vidět nějakého českého politika, tak se snad neudržím a vyškrábu mu oči.“ Podle Zyrtec Lemplové v tomto případě nestačí jednoduše vrabce vyválet v dehtu a peří, ale pro patřičné konvertování takto poškozených vrabců je bezpodmínečně nutné, aby ptáci minimálně po dobu letošní zimy měly nastříkanou českou vlajku na peří, aby české občany a tradiční vrabce dostatečně rehabilitovali.


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi