Havlíček si o kruhy pod očima vyvrkl kotník

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

K nemilé nehodě došlo dnes na půdě Poslanecké sněmovny, když bývalý ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček spěchal na tiskovou konferenci Andreje Babiše, aby stihl dementovat některé z jeho nešťastných výroků dříve, než se začnou šířit mezi lidmi. Pod nohy se mu na schodišti připletly kruhy pod očima, které s sebou vždy nosí.

Karel Havlíček během prezidentské kampaně právě poslouchá o tom, že kurz na Babiše je 1:12, a opice by si tak měly na Babiše vsadit, protože Babiš pomáhá. Karel tuší, že se brzy bude jednat i o jeho problém, který bude muset vysvětlit.

Podle zdrojů blízkých redakci měl dnes Andrej Babiš hovořit o možnosti útoku makaků na Poslaneckou sněmovnu z důvodu prohraných voleb. Bývalý premiér a neúspěšný kandidát na prezidenta chtěl vyzvat hordu opic k tomu, aby ze Sněmovny ukořistily řečnický pultík, který se měl stát významným artefaktem stínové vlády stínové Sněmovny na Čapím hnízdě. K samotnému prohlášení naštěstí nakonec nedošlo, a to i přesto, že se k Babišovi Karel Havlíček nedostal včas. Marketingové oddělení strany ANO nicméně nevyvrátilo ani nepotvrdilo domněnku, že Andrej Babiš zrušil naplánovanou tiskovku proto, že se domníval, že na Havlíčka někdo spáchal atentát. To následně popřel sám Karel Havlíček, kterému se dle jeho vlastních slov jednoduše pod nohy připletly kruhy pod očima.

Dříve se Karel Havlíček ve volném čase věnoval rodině. V oblibě měl rovněž rockovou a folkovou hudbu. Kvůli dennímu nasazení mu v poslední době na koníčky moc času ale nezbývá. Problém se sázkami makaků se mu prozatím podařilo zažehnat tím, že každého, kdo si na Babiše v prezidentské volbě vsadil, označil za naivního trotla.

„Je pravda, že posledních několik týdnů bylo poněkud náročnějších. Je o mně všeobecně známo, že chodím spát po půlnoci a vstávám ve čtyři ráno, což je možné samo o sobě pokládat jako dostatečný atest na dělání dvou různých ministrů zároveň. Domníval jsem se, že s příchodem Fialovy vlády pro mě nastane něco jako dovolená, ale nestalo se tak,“ vysvětluje Havíček, podle kterého funkce premiéra Andreje Babiše zaměstnávala dostatečně k tomu, aby nevymýšlel prakticky neomezené spektrum píčovin. Nezaměstnanost Andreje Babiše ovšem způsobila, že byla tato pomyslná hráz stržena, a vrcholový tým politiků ze strany ANO, který je v novinářských kruzích spíše známý jako Kvartet patolízalů, dostal novou funkci na plný úvazek, kdy se snaží dementovat slova Andreje Babiše a dávat jim význam, který rozhodně nemají. Alespoň tedy, než nám Alena Schillerová, Aleš Juchelka, Patrik Nacher a Karel Havlíček vysvětlí, co chtěl vlastně neúspěšný prezidentský kandidát národu sdělit.

Podle inspekce práce Havlíček s kruhy zacházel neopatrně. Po nehodě je navíc zanechal na schodech Poslanecké sněmovny, čímž nepřímo ohrozil své kolegy.

Celková vyčerpanost organismu spojená s obavami z dalšího skandálu a stres z pokusu zabránit nevyhnutelnému tak vedly k nehodě, která si naštěstí vyžádala pouze vyvrknutý kotník. Celou situací se nicméně již nyní zabývá inspekce práce, která se domnívá, že na pracovišti nebyly dostatečně dodržovány zásady bezpečnosti práce. Andreji Babišovi jako faktickému zaměstnavateli nehraje do karet ani to, že Karel Havlíček zřejmě nebyl řádně proškolen, jak s pracovními pomůckami zacházet, a neexistuje tak žádný záznam o školení pana Havlíčka, které by mu například předepisovalo, kde má kruhy pod očima skladovat, nebo jak s nimi zacházet nemá.


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi