Tomiovi někdo na dveře vyryl svastiku. Probíhají šetření, zda šlo o podporovatele nebo oponenta


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Nepříjemný případ má na starosti vyšetřovací jednotka Poslanecké sněmovny složená z vrátného a uklízečky. Na dveře poslanecké kanceláře Tomia Okamury totiž neznámá osoba vyryla hákový kříž, přičemž není prozatím ani jasné, zda incident spáchal fanoušek, nebo odpůrce SPD.

To pondělní ráno byl po nálezu Tomio šťastný i smutný zároveň. Byl to snad jeho fanoušek? Nebo nějaká kurva z jeho odpůrců?

„Ještě před nedávnem by bylo jasné, že vandalem je nějaký odpůrce pana Okamury,“ rozpovídala se uklízečka a vyšetřovatelka Marie Máchalová, které poškozený majetek spadá do resortu. „Jenomže co bylo SPD soudně uznáno jako fašistické hnutí, plno těch zakuklených zmrdů se přestalo schovávat a řeklo si, že bejt fašista je vlastně normální, když jsou i v Poslanecké sněmovně,“ míní Máchalová, které verdikt soudu značně zkomplikoval pátrání.

Dokonce ani poškozený Tomio Okamura si není jistý, zda se jedná o projev sympatie nebo útoku. „Podívejte, nechte mě domluvit. Já vám to teda vysvětlím. Věc se má tak, že… ale už mi opravdu neskákejte do řeči,“ citujeme samotného Tomia Okamuru, kterého jsme se zeptali, zda by nám k incidentu mohl říct pár slov.

Jasno o případu nemá ani vrátní Aleš Zámečník, kterému před očima projde doslova každý, kdo z budovy Poslanecké sněmovny vychází, nebo naopak vchází. Přesto je Zámečník přesvědčen, že v inkriminovanou dobu incidentu do budovy žádná podezřelá osoba nevstoupila, což na případ vrhá jen další stín tajemna a záhad. „Určitě to byl ten Fylaja, mrtka jedna. Nejdříve ty mikročipy ve vakcínách, pak ty plesticypi vukrajinském obilí, potom chce mlýt brouky do rohlíků, a aby toho nebylo málo, ještě chodí se šroubovákem po baráku a reje slušnejm lidem na dveře háknkrojce,“ sdělil nám odvážnou teorii Zámečník, kterou ovšem nemůže podložit ničím jiným, než článkem na webu Naše Praha, který shodou okolností provozuje SPD prostřednictvím manekýna s nejistou orientací Čížka.

„Víte, že je to ta Okamurova břitva,“ naléhá Zámečník, že důkazy jako takové včetně kamerových záznamů nemá, ale trvá na tom, že když slyšíte dusot kopyt, nepředstavíte si zebry ale mulu. Světlo do případu nepřinesl bohužel ani kamerový záznam, neboť systém měl právě v době incidentu neočekávanou poruchu.

Rozsudek nepříjemně zamíchal kartami v SPD. Než Okamurovce začal každý označovat za fašisty, bylo naopak pro Tomia fašistické cokoliv, s čím nesouhlasil. Počínaje fašistickou EU, konče fašistickými Ukrajinci. Znamená to tedy, že Tomio celou dobu kopal za Evropskou unii?

Existuje nicméně ještě jedna neoficiální teorie, která monitoruje právě události několika posledních týdnů po tom, co bylo SPD soudně uznáno za fašistické hnutí. Mnoho dnes již bývalých voličů si totiž niterně nechce přiznat, že by svými hlasy kolaborovali s fašisty, a tak se houfně stěhují k Jindrovi Rajchlovi, který sice zastává názory podobně debilní, ale soud o něm zatím neřekl, že je to obyčejný fašista. Podle zdroje blízkého redakci existuje poměrně velká pravděpodobnost, že se bývalý volič SPD chtěl jednoduše pomstít lídrovi fašistické strany, a nová modla v inkarnaci Jindry Rajchla mu dalo pocit, že je něčím lepším, než ve skutečnosti je. Docela možná by se tím dalo prozatím alespoň zodpovědět, zda je háknkrojc dílkem odpůrce nebo fanouška SPD.

 


Hele, tuhle reklamu tvůj adblock nezachytil:

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi