Kim Čong-un je v případě narušení vzdušného prostoru připraven nasadit kamikadze letce!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Zatímco Amerika zvažuje možnosti invaze do Severní Koreje, informační služby přinesly zaručené zprávy o tom, že v případě napadení je Kim rozhodnut nasadit kamikadze letce. Kuriózní na celé situaci je, že nechce přímo ohrozit životy svých občanů, a proto spojil své síly s Institutem Mezinárodních Hrozeb a přírodou.

„Prostě jsme se podívali na celosvětovou statistiku toho, co štve lidi nejvíce“, nechal se slyšet vedoucí projektu Hao push Kin. „Původně jsme plánovali něco jako humanitární bombardování, ale tím bychom stříleli jen do vlastních řad. Pak jsme ale ve statistice nalezli odpor, vztek a beznaděj spojený s hmyzem nalepeným na čelním skle automobilu, a bylo rozhodnuto.“

Inženýry tak čekal nelehký úkol spojit vědu se silou přírody. Předně musel být vybrán hmyz, který ponese vojenskou výbavu. V krátkém seznamu nad komárem nakonec zvítězila moucha. Argument bodajícího hmyzu se totiž ukázal jako irelevantní ve spojení s kovovým letadlem. Na straně druhé stála moucha, která ač s chaotickou dráhou letu, vždy neomylně zasáhne svůj cíl.

Kim Čong-un se vyjadřuje k aktuální situaci s USA

Dalším problémem pak byla vojenská výbava samotná. Ukázalo se totiž, že moucha má poměrně velký problém odjištěný granát nejen zvednout, ale i v požadovaném čase transportovat k nepřátelskému letounu. I tentokrát zasáhla věda a mozky severokorejského národu. Moucha dostane olověnou helmu, díky které se z ní stane projektil.

Haoův ambiciózní projekt přitom ve své genialitě především počítá s tím, že se agresor „zastřelí sám“. Moucha sama o sobě totiž není schopna vyvinout dostatečnou rychlost, aby například na stojícím předmětu udělala větší škody než menší dolík. Počítá se tedy s tím, že pro fatální škody musí existovat kinetická rychlost cílového objektu v opačném směru.

Přehledné srovnání severokorejského arzenálu střelných zbraní a rychlostí vystřelených projektilů. Ve spodní části tabulky průměrná rychlost mouchy a amerického stíhače:

Ráže zbraně Rychlost
prak 55 m/s
katapult 70 m/s
vzduchovka 16 J (max. bez ZP) – diabolka 4,5 mm 250 m/s
5,6 mm malorážka 350 m/s
9 × 19 mm (pistole) 340 m/s
.40 S&W (pistole) 340 m/s
.45 ACP (pistole) 260 m/s
7,62 x 39 (Sa vz. 58) 705 m/s
5,56 × 45 mm (útočná puška Heckler & Koch G36) 920 m/s
12,7 × 99 mm (velkorážný kulomet) 800 m/s
moucha s výstrojí kamikadze miny 2.2 m/s
americký stíhač F16 217 m/s

 

Střet s takto vyzbrojenou mouchou v plné rychlosti a výšce několika kilometrů nad zemí může být fatální! Smrt to bude znamenat poměrně pravděpodobně i pro mouchu samotnou.

Institut Mezinárodních Hrozeb již údajně druhým měsícem pracuje na odlévání miniaturních olověných helmiček, které severokorejský lid neúnavně montuje na hlavičky much. Ty jsou následně vypouštěny do vzdušného prostoru Severní Koreje, kde bdí nad mírem státu.

O nápad již projevila zájem i Čína, která tímto hodlá regulovat vysokou rychlost automobilů.

Moucha s výstrojí kamikadze miny se může stát významným hráčem v boji s letouny i drony

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi