Djoković si nakonec na Australian Open zahraje. Miloš Zeman mu zasílá své akvárium

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Novak Djokovič zažívá v posledních týdnech horskou dráhu v podobě nejasné účasti na tenisovém klání Australian Open. Vstup do země mu byl původně zakázán kvůli absenci očkování. Následně povolen soudem jen proto, aby byl rozsudek později zrušen. Aktuálně mu byla účast opět povolena, neboť mu prezident České republiky daroval akvárium, ve kterém před časem přijímal poslance. „Pan prezident už prý takto žádnou vládu jmenovat nehodlá, a navíc je velkým fanouškem sportu. Zejména utkání, ve kterých sportovci nedodržují pravidla,“ nechal se slyšet mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Djokovič během tréningu v akváriu Miloše Zemana

„Ano, mohu potvrdit, že zdravotní opatření jsou aktuálně dostatečná, a Novak Djokovič může nastoupit na letošní Australian Open,“ potvrdila telefonicky naší redakci Ann Thucková, jedna z pořadatelek tenisového svátku. „Podmínkou samozřejmě je, že srbský borec bude po celou dobu utkání izolovaný v akváriu, které Djokovičovi daroval český prezident,“ vysvětluje Thucková.

Zprávu s nadšením přijala především česká obec makaků, která je v posledních dnech zmítána v názorové nejednotnosti na to, zda by země měla mít právo na vlastní zákony bez toho, aby jí do toho kecala nějaká jiná země. To se ale samozřejmě netýká Austrálie, která má zákony debilní, zejména co se importu nemocí do země týče, a vůbec by zákony neměly lidem kecat do toho, jestli jsou nebo nejsou očkovaní. Právě to se stalo jablkem sváru u Djokoviče, který sice předložil výjimku o tom, že nemusí být očkovaný, následně se ale ukázalo, že si ji vyrobil sám v Malování. Zprávu o zákazu vstupu Djokoviče na kurt odsoudili především makakové a jiní mentální akrobaté, což bylo v mnoha ohledech očekávanou reakcí.

Potvrzení Djokoviče se ukázalo být podvrhem

„Celé je to jedna velká šaškárna. Od začátku to chtěli udělat, jen mě u toho chtěli zesměšnit,“ míní Djokovič, který už si podruhé balil svých pět švestek, aby Austrálii opustil. Pak dostal spěšnou zprávu od Jiřího Ovčáčka s informací, že akvárium je už na cestě. „Jsem vděčný českému prezidentovi. Je to akt solidarity, a osobně ho chápu tak, že by žádné zákony neměly rozdělovat sportovní utkání,“ míní slavný srbský tenista, který dnes odpoledne absolvoval v instalovaném akváriu na kurtu první tréning.

Djokovič se vrací z letiště na hotel. Už zase.

„Vůbec nechápu, proč Djokovič na Australian Open dorazil,“ svěřila se nám Thucková. „Podle všeho je Djokovič na podobné utkání naprosto nepřipraven. V akváriu se mu nepodařilo zasáhnout soupeřův míček ani jednou. Při podání dokonce udeřil do tenisového míčku tak nešťastně, že se odrazil od skla a praštil jej do čela. Něco takového jsem na kurtu ještě nezažila,“ uvedla Thucková, která nicméně dodává, že se může jednat o taktiku, a dělá ze sebe nemehlo naschvál, aby zmátl protihráče.

Ne, ani tento míček Djokovič nevychytal

„Já jsem ze šuplíku vytáhl vlajky z mistrovství a natáhl je na zpětná zrcátka. Pěkně červenou nahoru, jak patří, aby nikdo nemohl držkovat, že jsou naruby,“ volá nám do redakce pan Evžen z Uherského Hradiště, ačkoliv se ho nikdo neptal. „Máňu jsem natáhl do toho topíku, co si ušila z vlajky, a dvakrát jsme s troubením projeli celým městem jako akt nesouhlasu s šikanováním Djokoviče v Austrálii. Jsem rád, že můj odpor nakonec fungoval, a Novak dostane příležitost v Australian Open zvítězit.“


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi